Supersviten intakt - Häcken fortsatt obesegrat

Publicerad 2021-07-25

Häckens supersvit fortsätter.

Sedan Per-Mathias Högmos ankomst till Hisingen är Häcken fortsatt obesegrat - mot Elfsborg ordnade Alexander Jeremejeff kvitteringen i den 33:e minuten.

– Det var irriterat på planen och surt att det blir 1–1, säger Daleho Irandust till Discovery+.

Det må bara ha blivit två mål på Bravida arena mellan Häcken och Elfsborg, men trots det var det en offensiv och tempostark match mellan två spelsugna lag.

Gästerna från Borås försökte variera sitt spel med både långa bollar på Per Frick och kantspel via Jeppe Okkels och Rasmus Alm, vilket också föranledde ledningsmålet - Alm hittade Frick med ett instick, anfallaren nöp till direkt och ledningen var ett faktum.

Efter en bra, inledande period för Elfsborg växte sig Häcken tillbaka in i matchen och fick också in en rättvis kvittering - efter en hörna där Tim Rönning varit ute och flaxat fick till slut Alexander Jeremejeff in bollen över mållinjen efter visst flipperspel.

Fina målvaktsaktioner

I övrigt tvingades både Rönning och Peter Abrahamsson i hemmamålet till ett par fina räddningar i den andra halvleken, samtidigt som båda tränarna kastade in offensiva alternativ i takt med att matchklockan tickade upp mot minut 90.

Fler mål blev det inte - därmed fortsätter Häckens supersvit sedan Per-Mathias Högmos ankomst till Hisingen. Klubben är obesegrad i fem raka matcher och ser verkligen ut som ett helt annat lag än det som parkerade på jumboplatsen efter åtta spelade omgångar.

Daleho Irandust var besviken efter matchen.

– Det var irriterat på planen och surt att det blir 1–1, vi vill ju vinna. Vi kommer till vissa farliga omställningslägen, men de har mest boll och vi får försvara oss, säger mittfältaren till Discovery+.