Publicerad:
Uppdaterad:

Hammarby blåstes på 200 000 kronor

Av: Elvedin Basic

Publicerad:
Uppdaterad:

Lurade på biljetter – fick se Zlatan istället

Sponsorresan slutade med ett 80-tal biljetter som inte gick att använda.

Enligt uppgifter till Sportbladet blev Hammarby blåsta på 200 000 kronor.

– Jag har ingen uppfattning om det. Vi har köpt biljetter via vår samarbetspartner, säger VD Henrik Kindlund.

Den allsvenska fotbollssäsongen tog slut för en månad sedan. Då passade Hammarby på att åka på en sponsorresa till England. En resa som slutade med en stor besvikelse.

Blåsta på matchbiljetter

Ryktena florerade på Twitter att Hammarby skulle ha blivit blåst på matchbiljetter till Premier League-matchen Liverpool mot Sunderland.

– Vi har en årlig resa med sponsorerna när vi åker ut i Europa och kollar på fotboll. Nu skulle vi se Liverpool mot Sunderland och då råkade vi ut för det som händer ibland i England. Vår samarbetspartner blev lurade på biljetterna. Vi fick inga biljetter till den matchen, vilket var tråkigt, säger Hammarbys VD Henrik Kindlund till Expressen.

Klubbens VD ville inte berätta vilka samarbetspartners som stod för att ordna biljetter.

– De har det lite tufft som de har det, med att lösa det här. De har alltid levererat i alla andra situationer och det är inte första gången nåt sånt här händer, berättar Henrik Kindlund.

Biljetter från svarta marknaden

Enligt uppgifter till Sportbladet ska Hammarby ha köpt 80-tal biljetter på den svarta marknaden. Priset uppges ha landat på upp till 200 000 kronor.

– Jag har ingen uppfattning om det. Vi har köpt biljetter via vår samarbetspartner och de har köpt biljetterna från sina kontakter i Liverpool, säger Henrik Kindlund till Sportbladet.

Hur kommer det sig att ni inte vill namnge er samarbetspartner?

– Jag ser ingen alls anledning till att vi ska hänga ut vår samarbetspartner för en sådan här grej.

Hammarby kommer att prata med sin samarbetspartner om incidenten.

– Det här har inte blivit som det skulle så det har begåtts misstag någonstans, och det är något som vi får ta med vår samarbetspartner.

Istället lyckades ”Bajen” ordna biljetter till en annan match.

– Vi ordnade fram biljetter till Manchester United mot West Ham dagen därpå och gick på den matchen i stället. Om man ska gradera katastrofer i världen så känns det här ganska milt, om man ska se det objektivt. Vi hade det supertrevligt på söndagen i stället och fick se Zlatan göra mål.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Publicerad: