Attacken: ”Har spelat som skit i flera år”

Publicerad:

FOTBOLL

Mesut Özil slutar i det tyska landslaget.

Då svarar Bayern München-presidenten Uli Hoeness med en sågning av Arsenal-stjärnan.

– Özil har spelat som skit i flera år. Den senaste närkampen han vann var innan VM 2014, säger Hoeness.

Sommarens VM-slutspel slutade med fiasko för Tyskland som fick åka hem redan efter gruppspelet.

Och i går kom beskedet att mittfältsstjärnan Mesut Özil, 29, slutar i ”Die Mannschaft”. Dessutom riktade han en smocka mot Reinhard Grindel, president för tyska fotbollsförbundet.

"Så länge jag har den här känslan av rasism och respektlöshet så kommer jag inte att fortsätta representera Tysklands landslag på internationell nivå. Jag brukade bära den tyska tröjan med stolthet och glädje, men nu gör jag inte det. Det har varit ett svårt beslut för mig eftersom mina lagkamrater, ledarstaben och bra människor i Tyskland har gett mig så mycket”, skrev Özil.

Foto: Michael Dalder / X90041

”Har spelat som skit”

Bakgrunden till kritiken mot Grindel kommer från den som bild som Özil poserade tillsammans med Turkiets kontroversielle president Recep Tayyip Erdoğan och fick skarp kritik.

Özil tycker att han behandlades orättvist, men nu slår Bayern München-presidenten Uli Hoeness tillbaka mot Arsenal-stjärnan.

– Jag är glad att denna händelse nu är överstökad. Han har spelat som skit i flera år. Den senaste närkampen han vann var innan VM 2014. Och nu gömmer han sig själv och sina skitinsatser bakom det här fotot, säger Hoeness till SportBild.

”Det är katastrof”

Hoeness kritik stannar inte där.

Han tycker att Özil borde ha plockats bort från landslaget långt tidigare.

– Alltid när vi har mött Arsenal spelade vi över honom för att vi visste att han var den svaga punkten. Hans 35 miljoner ”följare-grabbar”, som naturligtvis inte finns i den verkliga världen, tycker att han spelat fantastiskt när han bara hittar fram med en crossboll till rätt adress, säger han och fortsätter:

– Utvecklingen i det här landet är en katastrof. Man måste återigen reducera det till vad det är: sport. Sportsligt har Özil inte haft något att hämta i landslaget på flera år.

GRATIS! Ladda ner Sportbladets app i iPhone & Android.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.