Stjärnan saknades hos IFK Göteborg

Av: Henrik Lundgren

Publicerad:
Uppdaterad:

GÖTEBORG. Tung smäll för IFK Göteborg.

Offensive stjärnan Giorgi Kharaishvili saknades på den sista träningen inför mötet med FC Köpenhamn.

– Vi måste spela på topp för att få ett bra resultat med oss, säger Roland Nilsson.

Foto: KRISTER ANDERSSON / BILDBYRÅN

Det har varit en jobbig säsong för IFK Göteborg i allmänhet och Giorgi Kharaishvili i synnerhet. Georgiern har bara spelat i tio matcher, varav sju från start, och har haft stora problem med skador. Han hoppade in mot Hammarby efter 1,5 månads frånvaro på grund av en fotskada. Spelade sen från start mot Falkenberg senast, men tvingades utgå redan i den 33:e minuten efter en ny smäll på foten. 

I morgon kväll möter Blåvitt den danska storklubben FC Köpenhamn i Europa League-kvalet, och att döma av dagens träning så får man klara sig utan sin yttermittfältare. Kharaishvili var inte med och Göteborgs tränare Roland Nilsson har tidigare uttryckt att det är ett måste att han tränar i dag för att kunna vara aktuell för spel i morgon. Men på den efterföljande presskonferensen ville han inte ge någon uppdatering.

– Nej, det är det medicinska teamet. Giorgi var inte med i dag, men det blir det medicinska teamet som får uttala sig om det. 

Sportbladet har sökt klubbens medicinska team utan framgång.

På träningen saknades också långtidsskadade Robin Söder, liksom Noah Alexandersson. 

Men kanske kan IFK Göteborg ändå få ett tillskott i matchtruppen. Sebastian Eriksson var återigen med i spel under den korta kvart som media tilläts följa träningen. Nyförvärvet skadade sig direkt i den första matchen (mot Mjällby), men såg ut att kunna spela obehindrat nu. 

IFK Göteborg hade sin spion Alf Westerberg på plats i Danmark i söndags då FCK spelade ligapremiär mot Odense (förlust, 2-3). 

– Det är en bra motståndare vi möter. Det har de visat tidigare, ganska nyligen mot ett storlag som Manchester United som de nästan klarade av att vinna mot. De var väldigt nära, så vi måste spela på topp i morgon för att få ett bra resultat med oss, säger Roland Nilsson.

IFK Göteborgs fördel borde vara att det avgörs i ett enkelmöte. På hemmaplan. Att matchen på grund av damlandslagets EM-kval flyttas till Ullevi borde också vara positivt då det var där som Blåvitt spelade som bäst under den framgångsrika våren i fjol.

– Vinner vi matchen så är det en fördel med enkelmöte, och tvärtom. Det är svårt att säga, men vi känner att vi absolut har ett bra självförtroende och kommer att göra en bra match. Vi har spelat på den här arenan och gjort väldigt bra resultat, säger lagkaptenen Andre Calisir. 

Göteborg vann sin första match under Roland Nilsson, 3-0 mot Falkenberg. Men i morgon blir kvaliteten på motståndet ett annat. Att det skulle bli ett defensivt spelande IFK Göteborg mot FCK håller Nilsson dock inte med om.

– Vi har startat ett bygge nu som vi ska bygga vidare på, det gäller både vårt försvar- och vårt anfallsspel. Vi har pratat om båda sakerna i dag under träningen, så att vi klarar av att ha ett eget spel i morgon. Sen får vi se vad motståndarna gör också. 

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.