Tekniskt haveri i EM-kvalmatchen

Tittarna blåstes på Jonna Anderssons första landslagsmål

Publicerad 2020-12-01

Sverige avslutade EM-kvalet borta mot Slovakien.

Då fick SVT tekniska problem två gånger om – och bland annat missade tittarna Jonna Anderssons första landslagsmål till 4–0.

– Det var lite dålig tajming..., säger målskytten.

Sverige är redan EM-klara efter ett starkt kval som Blågult gått obesegrat genom.

Ikväll avslutade landslaget kvalet med ett bortamöte med Slovakien.

Vid ställningen 0–0 och drygt fem minuter in i matchen tappade SVT signalen från Slovakien under cirka fem minuter.

– Det är inget vi kan påverka. Det är frustrerande, säger kommentatorn Chris Härenstam i SVT

Istället för matchen visade SVT en gammal intervju med Magdalena Eriksson och pratade om andra nyckelspelare till gamla klippbilder.

När kanalen till slut fick tillbaka signalen var ställningen i matchen fortfarande 0–0.

Men de svenska målen kom, det första efter drygt 20 minuter.

Laget kunde gå till paus med en 3–0-ledning, detta efter tre fasta situationer. Först en hörna från vänster och Kosovare Asllanis fot via andraboll som Filippa Angeldahl klippte till på.

Även andra målet var ett resultat av en hörna från vänster. Denna gång var det Linda Sembrant som tog tillvara på en boll som det slovakiska försvaret inte kunde rensa.

Tredje målet blev till efter en märklig situation. Asllani slog en frispark och den slovakiska målvakten Maria Korenčiová kom ut helt fel och blev liggandes efter krock med egen spelare. Spelet fick fortsätta och Fridolina Rolfö nyttjade tillfället och satte 3–0.

Sveriges lagkapten Caroline Seger missade också en straff i första halvlek.

SVT:s sändning under början av matchen.

När matchen startade i andra halvlek fortsatte de tekniska problemen och tittarna missade när Jonna Andersson gjorde 4–0. Rebecka Blomqvist 5–0 visades däremot och i den 61:e minuten dök det plötsligt upp repriser på Anderssons mål.

– Detta är överraskningarnas sändning, säger SVT:s Chris Härenstam när målet plötsligt dök upp i en repris.

Jonna Andersson fick veta efter matchen att tv-tittarna missade henne första landslagsmål live.

– Jag fick precis höra i tv-sändningen att det avbröts. Det var lite dålig tajming.... Jag fick tillbakaspel från Stina (Blackstenius) och träffade med utsidan, en halvvolley. Jag tycker att det går väldigt långsamt så jag hinner se den länge innan den gick in i bortre, säger målskytten.

Sverige vann matchen med 6–0 efter Angeldahls andra mål.