Hjalmar Ekdal tvingades bryta precis efter målet

Publicerad 2022-10-13

Först gjorde Kalle Holmberg mål.

Sedan kom en mardrömslik minut för båda Djurgårdens mittbackar mot Gent.

– Vi får se hur det känns i morgon. Nu känns det sådär, säger Hjalmar Ekdal efter Dif-segern.

Tele2 arena var i extas när Kalle Holmberg – tagen direkt ur frysboxen – gav Djurgården ledningen hemma mot Gent i Europa Conference League.

Målet kom i den 21:a minuten och bara sekunder efter att Gent tagit hand om avsparken lyftes bollen in i Djurgårdens straffområde.

Då hoppade målvakten Alexander Vasiutin och mittbacken Marcus Danielson upp samtidigt, vilket gjorde att den sistnämnde föll till marken med en hård smäll efter en kollision.

Ekdal utbytt

Danielson fick snabbt behandling av inspringande sjukvårdspersonal men trots att mittbacken var omtumlad och skakade på huvudet kunde han spela vidare.

Hjalmar Ekdal fick bryta.

Det kunde dock inte Danielsons mittbackskollega.

Samtidigt som Danielson fick vård satte sig Hjalmar Ekdal ner på planen, skadad. Ekdals skada var så pass allvarlig att Jesper Löfgren fick komma in på planen i hans ställe.

– Det är okej. Det var ett obehag i samma baksida som (Ekdal haft problem med) innan, så vi får se hur det artar sig, säger Hjalmar Ekdal.

Var det en försiktighetsåtgärd?

– Jag testade att spela vidare, så jag vet inte hur det hade gått. Men i grunden var det en försiktighetsåtgärd.

– Vi får se hur det känns i morgon. Nu känns det sådär.

Wikheim tvåmålsskytt

Trots skadesmällen dominerade Djurgården matchen. Laget gick ifrån till 4–0 när Gustav Wikheim satte sitt andra mål i matchen på volley tolv sekunder in i andra halvlek.

Djurgården vann till sist med 4–2.