Emil Forsberg gjorde två mål när Leipzig slog Köln med 4–1.

Det ena var en frispark från 20 meter.

Efteråt firade ”Foppa” segern tillsammans med dottern Florence på innerplan.

Emil Forsberg var het när Sverige slog Rumänien i förra veckans EM-kvalmatch. Mittfältaren verkar ha tagit med sig formen hem till Bundesliga.

När hans Leipzig tog emot Köln var han en av huvudpersonerna.

Först satte han en straff i 32:a minuten, vilket betydde 2–0. Och i 79:e minuten, precis innan han skulle bli utbytt, stod han för ett riktigt klassmål.

Leipzig fick en frispark strax utanför straffområdet och ”Foppa” tog den. 28-åringen fick en perfekt träff och bollen seglade i en båge över muren ner i det vänstra hörnet bakom Köln-målvakten Timo Horn.

Det målet fastställde slutresultatet 4–1 till Leipzig.

Firade med dottern

Efter matchen kom Forsbergs dotter Florence, 1, ner på innerplan och firade segern ihop med sin pappa.

Vinsten var Leipzigs tredje raka i Bundesliga och de ligger nu två i tabellen, en poäng efter Borussia Mönchengladbach.

Efter matchen firade Emil Forsberg segern tillsammans med dottern Florence på innerplan.

Fler glädjeämnen i Bundesliga

En annan svensk som hade en rolig dag i Bundesliga var Sebastian Andersson, 28, som gjorde mål när hans Union Berlin slog serieledande Borussia Mönchengladbach. Anfallaren höll sig framme i tilläggsminuterna och satte slutresultatet 2–0.

Ludwig Augustinsson är tillbaka efter sin knäskada. När hans Werder Bremen mötte Schalke var den svenske vänsterbacken med från start.

Årets bundesligadebut kunde dock slutat bättre för svensken. Schalke gjorde både ett och två mål innan Werder Bremens Yuya Osaka fastställde slutresultatet 1–2.

Dagens match var Augustinssons första sedan i juni då han ådrog sig en knäskada, som han opererades för i augusti. Sedan två veckor tränar han fullt.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se