Andreas Alm

Monster-Berggren stoppade Hammarby

Av: 

Henrik Lundgren

FOTBOLL

GÖTEBORG. Målskytt och bollvinnare i kubik.

”Han är ett monster”, säger Andreas Alm om Gustav Berggren.

– Ett monster? I positiv bemärkelse hoppas jag? Men det är väl bra, tror jag, svarar Häckens mittfältsgigant. 

Han slog igenom redan i fjol, var med på landslagets januariturné i vintras. Men i sommar har Gustav Berggren tagit ytterligare kliv. Mot Hammarby gjorde han dels 1-0, men var också strategen bakom den täta och solida defensiven som tvingade Hammarby att främst anfalla på kanterna.

– Han är ett monster. Alltså, när han vill så här i dag, han gräver runt och stoppar allt och bara är. Det är en väldigt bra spelare, säger en nöjd Andreas Alm

Häcken-tränaren var inte den ende som var nöjd med insatsen. Även Berggren själv hade svårt att sluta le, i alla fall när han fått klart för sig att monsterbeskrivningen var gjord i positiv bemärkelse. Nöjd också över att slå ett av de tippade topplagen, något som Häcken haft otroligt svårt för att göra de senaste åren.

– Så det här betyder jättemycket. Jag vet inte när vi vann mot ett Stockholmslag med 3-0 senast? Vi är solida defensivt och tar tillvara på våra chanser offensivt. Och klarar av att bli tillbakatryckta. Det har vi inte klarat av tidigare utan åkt på något mål i stället. Men nu var vi täta. Och så rullade det på offensivt, säger Berggren.

Häcken har spelat oavgjort i fyra av sex matcher. Men smyger i och med storsegern mot Hammarby med i tabelltoppen och ligger nu trea.

– Är det så? Det är så märkligt, folk tjatar och kompisarna messar ”ni bara kryssar hela tiden”. Men så vinner vi en match och är med i toppen. Det känns jätteskönt. 

ANNONS EXTERN LÄNK

Jämför lån med Advisa - låna pengar enkelt och sänk din ränta.

Advisa

Publisert:

LÄS VIDARE

Laul: Glöm guldet, Bajen – igen

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Andreas Alm

BK Häcken