Stjärnan om hjärnsläppet: ”Jag är en fucking idiot”

Av: Johan Flinck, Makoto Asahara

Publicerad:
Uppdaterad:
Anders Christiansen blev utvisad efter två gula kort på två minuter.
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Anders Christiansen blev utvisad efter två gula kort på två minuter.

MALMÖ/STOCKHOLM. Ett decimerat Malmö FF fick ”bara” 2–2 hemma mot nykomlingen Varbergs Bois efter att lagkaptenen Anders Christiansen visats ut i första halvlek.

Två gula kort, inom loppet av blott drygt två minuter.

Då sågade den danske stjärnan sig själv – rejält.

– Det var idiotiskt av mig och jag har bett hela laget om ursäkt. Jag är en fucking idiot, säger Christiansen.

När Sören Rieks vackert halvvolleysköt in 1–0 efter en minst lika vacker halvvolleyframspelning från Isaac Kiese Thelin i minut sju så hade Malmö FF fått en drömstart på hemmamötet med nykomlingen Varbergs Bois (som mönstrade hela nio nya namn i startelvan jämfört med senast mot IFK Göteborg).

Men den drömstarten kom av sig.

Bara ett par minuter efter 1–0 så hade Varberg hittat 1–1 efter att den allsvenska debutanten Alexander Johansson, ny inför säsongen från division 1-klubben Tvååker, sprungit sig fri och förbi ett sovande MFF-försvar.

Och med cirka tio minuter till pausvilan kom nästa smäll för hemmalaget.

Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Foto: Dplay

”Känner mig som en syndabock”

Mittfältsstjärnan Anders Christiansen fick först ett gult kort i minut 35 efter en sen satsning på offensiv planhalva. Två minuter senare så var den himmelsblåa lagkaptenen åter sen in i en duell, denna gång mot Varbergsmålskytten Johansson, vilket följdes av ett andra gult kort och sedermera ett rött.

– De gula korten är korrekta. Det får inte ske. Det sätter laget i en svår situation, säger Jon Dahl Tomasson efter matchen.

Christiansen själv var av precis samma åsikt.

– Det var idiotiskt av mig och jag har bett hela laget om ursäkt. Jag är en fucking idiot, säger dansken och fortsätter:

– Jag gjorde att vi tappade två poäng idag. Med elva man är jag övertygad om att vi hade vunnit. Jag känner mig som en syndabock. Det här var mitt första röda kort.

Aldrig fått rött som ungdomsspelare?

– Nej.

”Det är surt”

När inhoppande Gustaf Norlin med ett curlat långskott satte 1–2 med kvarten kvar såg det ut som att Christiansens hjärnsläpp skulle sluta med utan ens en enda poäng för hans MFF.

Men hemmalaget skulle trots allt få det sista ordet.

I minut 83 nådde ett långt inkast Isaac Kiese Thelin i straffområdet, som distinkt dundrade in 2–2 och fastställde slutresultatet.

– Vi betedde oss som ett juniorlag där. Men jag är jättestolt över killarna i dag, säger Varbergs tränare Joakim Persson.

Poängräddaren Kiese Thelin gjorde sin första allsvenska start sedan 2014.

– De backar hem I stort sett hela laget, det klart det är tajt. Men vi kommer till chanser som ska vara mål. Vi har tio man men jag tycker vi skapade tillräckligt för att vinna matchen. Det är surt, säger Kiese Thelin till Dplay.

Laddar Matchöversikt
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.