Klopp avslöjar: ”Såg inte CL:s största ögonblick”

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Ett unikt mål tog Liverpool vidare till Champions League-final.

Men lagets tränare missade händelsen som hyllades.

”Jag hörde bara ljudet”, skriver Jürgen Klopp.

Det var målet som fullbordade Liverpools vändning mot Barcelona i Champions League – alla gjorde sig i ordning och rörde sig mot straffområdet inför en hörna i den 79:e minuten när högerbacken Trent Alexander-Arnold upptäckte att ingen Barçaback koncentrerade sig på Divock Origi, belgaren reagerade lika snabbt som sin lagkamrat och med 4–0-målet (4–3 totalt) sköt han Liverpool till final som de sedan vann mot Tottenham.

Nu avslöjar tränare Jürgen Klopp att han då inte hade någon aning om vad som hänt.

”Jag såg faktiskt inte Champions League-historiens mest otroliga ögonblick när Trent Alexander-Arnold var genialisk”, skriver Klopp på Players Tribune och fortsätter.

”Jag såg att det blev hörna, jag såg att Trent gick dit för att ta den och att (Xherdan) Shaqiri följde efter. Men då vände jag mig om för vi förberedde ett byte, jag pratade med min assisterande tränare och ...jag får gåshud varje gång jag tänker på det ... jag hörde bara ljudet.”

Sett det 500 000 gånger

Klopp vände då sig om och fick se bollen styras in i mål, han tittade sedan mot bänken och unge mittfältaren Ben Woodburn frågade Klopp vad som precis hänt.

”Jag har ingen aning. Anfield exploderade, jag kunde knappt höra min assisterande som frågade om vi fortfarande skulle genomföra bytet. Haha, jag kommer aldrig glömma att han sa det då”.

”Kan du föreställa dig? 18 år som tränare, jag har tittat på den här sporten i miljontals timmar och så missar jag det fräckaste ögonblicket någonsin på en fotbollsplan. Sedan dess har jag nog sett klippet på Divocks mål 500 000 gånger”.

Den tyske tränaren berättar att han aldrig sovit bättre än natten efter finalavancemanget, och att det var fantastiskt att vakna upp på morgonen.

”För mig är fotboll mer inspirerande än film. Det magiska hände på riktigt, du knockade Ivan Drago”.

Guider internationell fotboll:

Allt om Champions league Allt om Europa league Allt om EM-kvalet herrar Allt om EM-kvalet damer

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.