Granada skrällbesegrade Barcelona

Sämsta starten – på 25 år

Uppdaterad 2019-09-22 | Publicerad 2019-09-21

En riktig knall i La Liga: Granada hemmabesegrade Barcelona med 2–0 – och toppar nu tabellen.

För Barça är det här den sämsta säsongsinledningen på 25 år.

– Vi har ett tufft år framför oss, säger Luis Suárez till AS.

Ernesto Valverde satte både Lionel Messi och supertalangen Ansu Fati på bänken när man gästade Granada.

De två anfallarna hade knappt hunnit sätta sig tillrätta på bänken innan Barcelona var i underläge. Ramon Azeez satte 1–0 ur snäv högervinkel efter slarv från Junior Firpo i Barcelonas backlinje när klockan stod på två minuter.

Och faktum var att när pausen kom var det fortfarande inte orättvist. Barcelona behövde faktiskt spela hela 67 minuter fotboll innan de fick till ett avslut på mål i matchen. Då hade Valverde redan bytt in både Messi och Fati i halvtid och sedan Arturo Vidal efter 62 minuter.

Mardrömsinhopp för Vidal

Det sistnämnda bytet fick dock motsatt effekt. Chilenaren tog med hands i eget straffområde efter bara en minut på plan och Alvaro Vadillo placerade kallt in 2–0 till höger om Marc-Andre ter-Stegen.

Trots en Barcelona-offensiv med Luis Suárez, Lionel Messi, Antoine Griezmann och Ansu Fati blev målet matchens sista och Granada toppar därmed en haltande tabell med tio poäng på fem matcher, tre poäng fler än sjundeplacerade Barcelona.

I morgon kommer dock Sevilla eller Real Madrid garanterat passera klubben när de ställs mot varandra.

”Naturligtvis orolig”

Barcelonalägret är det oroligt.

• Det här är deras sämsta säsonginledning på 25 år (sedan säsongen 1994/95).
  • De har just nu flest insläppta mål i tabellen (tillsammans med Betis).
  • De har – med avslutningen på förra säsongen inräknad – sju raka bortamatcher utan seger. Något som inte hänt sedan 2001.

– Det är inte bra, det är inte så vi har spelat de senaste åren, säger tränare Ernesto Valverde till Mundo Deportivo och fortsätter:

– Naturligtvis är jag orolig för vi spelar inte bra. Om det är så i fyra raka matcher är det ett symptom på något, säger han.

Oron delas av Luis Suárez.

– Det är en oroande förlust, en förlust som gör ont. Vi måste titta noga på den här matchen för det är mycket vi måste förbättra, säger han.