Rekorddyr bänknötare kan stoppa affärerna

Reals krissituation: Utfryste Bale kan kosta Zidane jobbet

Av: Patrik Brenning

Publicerad:

Real Madrid försökte frysa ut Gareth Bale från klubben men misslyckades.

Nu kan 30-åringen istället bli världens dyraste avbytare, stoppa värvningarna av Neymar och/eller Paul Pogba och med det eventuellt kosta Zinedine Zidane jobbet.

Under hela sommaren har Real Madrid gjort vad de kan för att bli av med Gareth Bale och för två veckor sedan kom till sist ett bud. En kinesiska klubb gick med på att ta över walsearens lönekostnad men ville i utbyte inte betala någonting i övergångssumma.

En affär Real-presidenten Florentino Perez sade nej till.

Hoppades på PL-bud

Real hoppades istället på ett sent bud från Premier League men när både det engelska och kinesiska transferfönstren bommade igen hade ingen brittisk klubb hört sig för kring walesaren. Kvar återstår nu franska storklubben PSG och tyska Bayern München, men Bale har redan nobbat ett erbjudanden om att gå till Paris i utbyte mot Neymar och vill inte sänka sin lön för att passa in i Bayerns lönesystem.

Enligt Daily Mail är Bales plan istället att vänta till november när det kinesiska transferfönstret öppnar – eller tränaren Zinedine Zidane fått sparken.

Kritiken mot tränaren har varit hård efter en försäsong där Real släppt in 18 mål och bara vunnit två av de sju träningsmatcherna. Om matcherna hade gett poäng skulle Real, enligt AS sammanställning, ha det sämsta poängsnittet av alla La Ligas 20 lag.

Gareth Bale
Foto: Frank Franklin II / TT NYHETSBYRÅN/ NTB Scanpix
Gareth Bale

I söndagens möte med Roma bytte Zidane till och med formation flera gånger men tvingades ändå se sitt lag tappa ledningen två gånger om till ett 2–2-resultat. Bale spelade de sista 30 minuterna av matchen och Zidane sa efter slutsignalen att 30-åringen just nu ser ut att stanna i klubben.

– Både James (Rodriguez) och Bale tillhör truppen. De är våra spelare och även om allt kan hända måste jag som tränare för Real Madrid räkna med dem och jag gör det till hundra procent, sa Zidane.

Tjänar 182 miljoner om året

Zidane ville då inte kommentera de intensiva tidningsuppgifterna som gör gällande att Real fortfarande försöker värva Paul Pogba från Manchester United och/eller Neymar från Paris Saint-Germain.

Foto: Matthias Schrader / TT NYHETSBYRÅN/ NTB Scanpix
Zinedine Zidane

– Vi står med det vi har och vi tänker bara på de spelarna vi har.

Samma tidningsuppgifter har gjort gällande att Real först måste sälja spelare innan de kan göra klart med någon av de välbehövliga förstärkningarna. James Rodriguez och Isco är två spelare som kan bussas iväg men Real vill allra helst bli av med Gareth Bale.

Anledningen är enkel: Spelaren som Zinedine Zidane inte vill ha sitt lag tjänar just nu 182 miljoner kronor om året inför en säsong där han som bäst väntas sitta på bänken.

Som läget är just nu ser Bale ut att bli fotbollsvärldens dyraste avbytare samtidigt som han kan stoppa Real från ytterligare förstärkningar och med det eventuellt sänka sin egen tränare.

La Ligas transferfönster stänger den 2 september.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.