Andreas Granqvist: ”Vi måste ha ett eget spel”

Publicerad 2019-08-11

Sportbladets krönikor Robert Laul tycker att Andreas Granqvist inte håller landslagsnivå längre.

Men mittbacken är inte orolig.

– Jag är van vid det. Jag känner mig trygg med mig själv, säger 34-åringen.

Hammarby spelade ut nykomlingen Helsingborg på Tele 2 arena under den första halvleken.

Alexander Kacaniklic gav hemmalaget ledningen innan Muamer Tankovic utökade till 2–0.

Vi blir för passiva väldigt ofta, de kommer igenom enkelt och kan göra 1 och 2-0. Sen tycker jag att vi gör en bättre andrahalvlek. Men vi får inte släppa till det så där defensivt.

Hyllar Bajen

I den andra halvleken började Helsingborg hota och reducerade genom inbytte Alexander Farnerud med knappa tio minuter kvar. Resultat hade kunnat se annorlunda ut, menar Granqvist.

– Vi har ett par lägen där vi är nära men Wiland gör bra räddningar. Vi möter ett av de bästa lagen i Sverige. Det är bara att acceptera det och blicka framåt från och med i morgon.

Han fortsätter:

– Jag tycker vi måste ha ett eget spel, det går inte att försvara i en hel halvlek mot Hammarby, de är alldeles för skickliga för det. Vi slarvar med bollen och så är de helt plötsligt fyra mot en. Vi hade förväntat oss att de kommer ha mer boll än oss. Men när vi har bollen då måste vi ha ett eget spel där vi anfaller och hittar inspel i deras planhalva, säger landslagsmittbacken.

Bemöter kritiken

Skånelaget har nu tre förluster på de fyra senaste matcherna. Efter att HIF mötte Falkenberg i förra omgången slog Sportbladets krönikor Robert Laul fast att Andreas Granqvist inte längre håller landslagsnivå.

Efter söndagens förlust kommenterade mittbacken sin form inför EM-kvalmatcherna senare under hösten.

– Jag är van vid det. Jag känner mig trygg med mig själv. Jag vet att jag har haft en säsong som fylld med skador men nu har jag börjat hitta formen igen. Jag är inte orolig. Jag börjar känna mig bättre och bättre. Jag ser fram emot att fortsätta göra det bra i allsvenskan och landslaget – och vet att jag inte har gjort en dålig landskamp än, säger ”Granen”.