”City vansinniga på Arsenal”

London Calling: Dagens nyhetssvep från den engelska fotbollsvärlden

Av: Frida Fagerlund

Publicerad:
Uppdaterad:

LONDON. Manchester City är inte helt nöjd med Arsenals tillvägagångssätt och Aston Villa riskerar att tvångsdegraderas.

Här är dagens nyhetssvep från den engelska fotbollsvärlden.

DAGENS SNACKIS

En hel fotbollsvärld sitter och väntar på att Mikel Arteta ska presenteras som ny manager i Arsenal. Valet rör upp en hel del känslor på sina håll, både bra och dåliga. Dels ska Carlo Ancelotti ha blivit besviken över att klubben inte ville ha hans tjänster (tur för honom att det även finns en vakant plats i Everton).

Dessutom ska Pep Guardiola och hans Manchester City inte vara nöjd över Arsenals tillvägagångssätt för att knyta till sig den assisterande tränaren. Faktum är att de sägs vara fullständigt vansinniga.

City kommer enligt uppgifter inte hindra Arteta från att lämna men anser att dialogen med ligakonkurrenten är svajig: ”Det är förvånande att Arsenal planerar att presentera vår tränare som deras huvudtränare på fredag trots att de inte har pratat med klubben om det”, säger en källa till Daily Mail.

Fem miljoner pund om året sägs bli Artetas nya lön. Enligt tidningen får City två miljoner pund som en (liten) kompensation.

Foto: Justin Setterfield / Getty Images Europe

DAGENS MOTM (man of the match)

Det blir final i klubblags-VM för Liverpool. Efter segern mot Monterrey pekar Jürgen Klopp ut sin målvakt som särskilt betydande: ”Allt man behöver är Alisson Becker, Alisson Becker”, menar tränaren. På lördag väntar final mot Flamengo.

DAGENS KRIS

Aston Villa riskerar att bli Premier Leagues första klubb att dömas för att ha brutit mot Financial Fair Play-reglerna. Troligtvis kommer klubben behöva sälja av spelare i januari för att jämna ut ekonomin. Degradering, som tros bli straffet vid en fällande dom, undveks med nöd och näppe förra säsongen i Championship.

Bakgrunden till att man har försatt sig i situationen bygger på Nassef Sawiris och Wes Edens kontroversiella köp av klubben. Över en halv miljard kronor kostade det duon, varpå de också spenderade friskt (närmare en miljard kronor) på spelare under sommaren. Trots att de har sålt av ett antal lokaler/mark under året verkar de fortfarande inte leva upp till ligans krav.

DAGENS MOURINHO

Tottenham kommer ge José Mourinho lite extra pengar att handla spelare för i januari – men man kommer inte gå helt överstyr. Tränaren är öppen för att förstärka på framför allt högerbackspositionen. Potentiella värvningar som nämns just nu är West Bromwichs Nathan Ferguson och Max Aarons, Norwich.

Publicerad:

LÄS VIDARE