Zachrisson gör comeback i tv

”Otroligt glad att jag får göra det här”

Av: Andreas Käck

Publicerad:

Göran Zachrisson, 81, gör comeback i tv-rutan.

Han leder Viaplays sportkrönika, som sänds på annandagen.

– Det känns otroligt stimulerande att få arbeta igen, säger han till Sportbladet.

Den 7 oktober dömdes Göran Zachrisson till skyddstillsyn och 40 timmars samhällstjänst efter att ha erkänt grovt rattfylleri i polisförhör och i tingsrätten. Tv-legendaren har varit öppen med att han har problem med alkoholen och säger sig ha tagit hjälp.

Han har inte synts i tv-rutan på över ett halvår.

Nu kan Sportbladet berätta att det blir en comeback.

– Ja, Göran är berättarröst, den som guidar tittarna, i vår årskrönika som premiärsänds på annandagen, bekräftar Fredrik Johansson, presschef sport på Nent Group Sverige.

– Göran har under flera decennier visat att han har en unik förmåga när det handlar om berättande. Därför passar just en sportkrönika perfekt, där Göran själv får sätta ord på ett otroligt år från den sport som har visats på Viaplay, säger Per Nunstedt, sportchef Nent Group.

”Varit deprimerande”

Själv känner Zachrisson en stor lättnad.

– Det har varit väldigt deprimerande att inte få arbeta. Men nu börjar det ge med sig. Jag är oerhört glad över att få göra den här årskrönikan, säger ”Zacke”.

Efter årsskiftet ska han och Viasat diskutera framtiden.

– Vi får se vart det leder. Jag är bara glad över att vi ska prata om det. Det här är ju en helt annan grej än att bara gå runt och tycka synd om sig själv, för det leder ingenvart.

Om du tillåter dig själv att drömma lite, är det golfen du helst vill tillbaka till?

– Absolut, det skulle givetvis vara roligt eftersom jag hållit på med golfsändningar … ja, förmodligen längre än någon annan människa i hela världen. Jag håller mig fortfarande ajour med vad som händer i golfen.

Göran Zachrisson.
Foto: TT
Göran Zachrisson.

”Ska sluta med alkohol”

Viasat har rättigheterna till Europa- och LPGA-touren, World Golf Championship, Ryder Cup och åtta av nio majors (dam och herr).

En förutsättning för att Zachrisson ska kunna göra comeback på heltid är att han får styr på sina alkoholproblem.

Hur går det?

– Det kommer ta tid, men jag dricker mindre och mindre. Att bara säga: ”Nu ska jag sluta helt och inte dricka en droppe” ... klart det är mitt mål, men jag är inte där än.

– Jag mår inte bra av alkoholen, men det har funnits besvärande omständigheter i mitt liv på senare tid. Men nu har jag verkligen bestämt mig för att sluta. Det går inte att hålla på och dricka alkohol om jag ska fortsätta jobba. Jag har till exempel aldrig kommit bakfull till en sändning, det gör man bara inte. Nu finns det verkligen en anledning att sluta. Och jag tror det vore bra, framförallt i min ålder, att sluta helt. Det är min ambition, säger Göran Zachrisson.

Viaplays sportkrönika 2019 premiärsänds torsdag 26 december klockan 15.00 i Viaplay och TV6.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

ÄMNEN I ARTIKELN