PSG rasar – efter ryktena: ’Skäms!’

Av: Andreas Käck

Publicerad:

L'Équipe hävdar att Blaise Matuidi och Marco Verratti gick på nattklubb innan avfärd till Barcelona.

Nu rasar PSG mot tidningen.

”Skämmes!”, skriver man i ett uttalande.

Foto: ALL OVER PRESS

Chockvågorna har fortfarande inte lagt sig efter den osannolika 1-6-förlusten mot Barcelona.

– Det här är en mardröm för alla. Hela PSG-projektet är hotat efter förnedringen, sa ägaren Nasser al-Khelaifi efter klubbens värsta förlust någonsin.

Franska medier har varit stenhårda i sin rapportering i efter matchen. Därtill har man basunerat ut uppgifter om att två av lagets största stjärnor – Blaise Matuidi och Marco Verratti – ska ha varit ute sent på en nattklubb kvällen innan avresa till Barcelona.

”Enligt flera vittnen ska de två PSG-spelarna ha lämnat klubben efter midnatt”, skriver L'Équipe.

”Ingen trovärdighet”

Nu ryter PSG ifrån.

I ett uttalande via sitt officiella twitter-konto slår man tillbaka mot anklagelserna med full kraft.

”Blaise Matuidi och Marco Verratti på nattklubb två dagar innan matchen mot Barcelona? Det här är en förolämpning mot spelarnas professionalism och mot klubben. En förlust gör det inte okej att komma med illvilliga rykten. Skäms på er, ni – ofta L'Équipe – som kommer med påståenden utan att verifiera er ’information’. Ingen trovärdighet”, skriver PSG.

”Tolererar inte”

Även Marco Verrattis agent, Donato Di Campli, förnekar bestämt att hans spelare ska ha varit på nattklubb 48 timmar innan avspark mot Barcelona.

– Det som står i L'Équipe är helt falskt. Vi tänker ta till rättsliga åtgärder då vi inte tolererar att Verrattis rykte dras i smutsen, säger Di Campli enligt italienska Radio Crc.

Publicerad:

LÄS VIDARE