AVSLÖJAR: Vukojevic nära miljonflytt till Degerfors

De fick bra betalt när de sålde Victor Edvardsen.

Nu används pengarna till att förstärka.

Trean i superettans skytteliga, Norrbys succéspelare Dijan Vukojevic, 26, är nära en transfer till Degerfors för strax över en miljon kronor, erfar Sportbladet.

Följ ämnen i artikeln

När allsvenske poängkungen Victor Edvardsen lämnade Degerfors för Djurgården fick Värmlandsklubben sex miljoner kronor i övergångssumma.

Nu är Degerfors nära att använda en mindre del av de pengarna för att skaffa offensiv förstärkning.

Enligt Sportbladets uppgifter är Degerfors redo att betala strax över en miljon kronor för Norrbys allroundspelare Dijan Vukojevic som kan spela i flera anfalls- och offensiva mittfältspositioner.

Avtalet går ut i december

26-åringen slutade på delad tredjeplats i superettans skytteliga med 15 gjorda mål 2021.

Under sina tre säsonger i nästa högsta serien har Vukojevic, som har sina rötter i Jönköpingsklubben Råslätt, svarat för 27 mål och 6 assist.

Enligt Sportbladets uppgifter ska Degerfors och Norrby vara mycket nära varandra och Värmlandsklubben diskuterar ett treårskontrakt med spelaren.

Vukojevics avtal med Boråsklubben Norrby går ut sista december i år.

– Det är en bra spelare. Ni får spekulera om honom om ni vill, han var en av superettans bästa spelare, sa Patrik Werner till Värmlands Folkblad om Vukojevic som ett potentiellt nyförvärv för några dagar sedan.

Sportbladet har sökt Norrbys sportchef Lasse Nilsson och Degersfors motsvarighet Patrik Werner för en kommentar.

Dijan Vukojevic.
Dijan Vukojevic.
Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.