Jansson bad om ursäkt till Andersson

Pontus Jansson riktade tidigare i somras kritik mot det svenska landslaget.

Nu berättar han i en intervju med Viaplay att han bett Janne Andersson om ursäkt.

– Det har inget att göra med min relation till Janne, säger han.

I augusti förra året meddelade Pontus Jansson att han slutar i det svenska landslaget. I en stor intervju med Sydsvenskan i början av juni berättade mittbacken att han var besviken på landslaget.

Framför allt för hur de behandlade honom efter förlusterna mot Kroatien (1–2) och Portugal (0–3) i Nations League hösten 2020.

– Jag fick ta nästan all skit för två dåliga landskamper. De hade nog inte gjort så mot alla spelare, sa han då.

– Menar han något mot mig personligen blir jag jätteledsen och besviken, svarade den svenska förbundskaptenen Janne Andersson.

Bad om ursäkt

I en intervju med Viaplay berättar nu Jansson att han har bett om ursäkt till Andersson.

– Jag skrev ett sms till Janne dagarna efter, för han fick också frågor om de här sakerna på hans presskonferens. Jag skrev att jag inte vill att det här ska ta energi från hans viktiga Nations Legaue-matcher, då skrev jag ett sms och bad om ursäkt för att han skulle behöva stå och svara på de här frågorna, säger han.

– Det har inget att göra med min relation till Janne, Peter (Wettergren, assisterande förbundskapten) eller den sportsliga ledningen att göra.

– Utan mer att man hade kunnat hanterat det lite bättre, jag sa att man kanske kunde hanterat det lite bättre, skydda sin spelare... ja skydda mig i det fallet. Samtidigt står jag fast vid att jag skulle ha det för jag var inte bra nog, för när man är bra får man höra det och om man är dålig ska man få höra det. Det var nog mer att jag inte var redo för det.


Följ med Sportbladets Premier League-podd till London – läs mer HÄR


Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.