Kulusevski årets mittfältare 2020

...även Caroline Seger prisad

Av: Andreas Käck

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Succé i Serie A.

Då tar Dejan Kulusevski, 20, hem priset som årets mittfältare.

– Jag vill tacka mig själv, säger han i Fotbollskanalens sändning.

Efter succén i Parma har Dejan Kulusevski fortsatt på den inslagna vägen även i Juventus. Med Cristiano Ronaldo vid sin sida har han imponerat stort under sin första tid i storklubben. Därtill har han hunnit debutera och göra mål i landslaget.

Nu utses han till ”årets mittfältare”, före bland andra Emil Forsberg.

– Jag ska aldrig glömma var jag kommer ifrån. Jag har jobbat hårt för allt det här och ska fortsätta göra det, säger han i Fotbollskanalens sändning.

Starkaste minnet?

– Allt, faktiskt. Det har varit en dröm, att få börja spela i Serie A med Parma och sedan bli köpt till en av världens största klubbar som Juventus. Sedan att debutera för landslaget och göra mål där, det är vad alla spelare drömmer om. Jag försöker njuta varje dag, träning och match.

”Tackar mig själv”

På frågan om det finns någon speciell han vill tacka lyfter Kulusevski fram … sig själv.

– Jag vill tacka alla som hjälpt mig på vägen, alla som tvivlat på mig och mig själv för att jag alltid trott på mig. Men framförallt vill jag tacka min familj, min syster Sandra och mina föräldrar. Utan dem hade jag aldrig varit den jag är och blivit den jag blivit i dag, säger han.

”Mycket hårt arbete”

Landslagsikonen Caroline Seger, 35, tog hem priset på damsidan efter en framstående säsong i FC Rosengård.

– Det är mycket hårt arbete som ligger bakom detta. Många timmar, kanske mer ju äldre man blir. Vikten av erfarenhet och rutin som jag fått genom alla år. Jag har kunnat förvalta den på bästa möjliga sätt och spela utefter de styrkor jag har och kunnat göra det till 100 procent. Men jag är inte klar än och det känns fantastiskt kul att det syns utåt också, att man presterar på topp, säger hon.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.