Kulusevski: ”Jag kommer göra en miljard misstag”

Av: Michael Wagner, Petra Thorén

Publicerad:
Uppdaterad:

PARIS. Hyllad i mängder.

Men efter 2–4 mot Frankrike var Dejan Kulusevski mindre nöjd med sin avslutande frispark i matchen.

– Ett misstag – men jag kommer göra en miljard misstag, säger han.

Efter 2–1-segern mot Kroatien på Friends fick Dejan Kulusevski lovord från alla håll och kanter efter en mycket bra insats och första landslagsmålet för Juventusstjärnan.

Förhoppningarna var stora från fotbollsälskarna inför avslutningen i Nations League mot Frankrike.

Men då gick det trögare på Stade de France. Kulusevski fick inte till passningarna eller det lovordade samarbetet med Emil Forsberg.

– Jag vill alltid göra det bättre. Men med tanke på förutsättningarna kunde jag inte gjort något annorlunda än det jag gjorde. Jag gav allt jag hade, säger han efteråt.

I slutet av Sveriges match i Paris hade samtidigt Portugal i Split besegrat Kroatien och det innebar att oavgjort för Sverige mot Frankrike hade räckt för att rädda Blågult kvar i A-divisionen av Nations League.

I underläge, 2–3, och bara sekunder kvar att spela fick Sverige frispark på offensiv planhalva. Målvakten Robin Olsen sprang upp i offensivt straffområde för att trycka in en kvittering.

”Det var ett misstag”

Men frisparksinlägget från Kulusevski blev rejält misslyckat, fastnade tidigt och lågt på fransmän som sedan kunde kontra in 4–2 i tom kasse.

– I det läget måste man ta lite höjd, spela med ganska god marginal när man till och med har flyttat upp Robin Olsen. Då måste man flippa in den. Man kanske inte behöver gå på frisparken så hårt. Den behöver dimpa ner där, säger Kim Källström i CMore.

Dejan Kulusevski:

– Sådana frisparkar händer i fotboll. Det var ett misstag. Jag slog den för kort och det är inget mer med det. Jag kommer göra en miljard misstag till i mitt liv.

Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

Hans analys av matchen:

– Det var två trötta lag, förståeligt, vi har spelat varannan dag. Det är svårt att ladda om. Vi borde ha gjort det bättre efter Claessons mål men sedan tappade vi bollen i några onödiga lägen som Frankrike utnyttjade otroligt bra.

– Vi fick ett mål ganska sent. Om min frispark hade varit bättre hade vi kanske kunnat kryssa matchen också, säger Dejan Kulusevski.

”Saknades energi”

Kim Källström sammanfattade 20-åringens match i CMore:

– Han försvann lite, tyvärr. Det saknades lite energi, lite frejdighet. Fransmännen är duktiga på att försvara, att stänga ner ytor. Han fick inte heller den hjälpen han fått i andra matcher.

– Det är en fin passning till Pierre Bengtsson vid reduceringen, men den generella känslan är att det var för mycket tekniska fel som man inte är van vid att se.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.