Fotboll

Asllani bakom supervändning när Real säkrade Champions League

Av: 

Cesar Fältskär

FOTBOLL

0–2 till 3–2 på 13 minuter.

Real Madrid stod för en jättevändning mot Real Sociedad när man på söndagen säkrade Champions League-spel för första gången i klubbens historia.

Kosovare Asllani stod för ett mål och en assist.

Med 20 minuter kvar att spela såg det tungt ut för Real Madrid i hemmamötet med Sociedad. Men på 13 minuter lyckades man vända underläge 0–2 till vinst.

Båda lagets svenskor, Sofia Jacobsson och Kosovare Asllani, spelade från start. Den förstnämnde byttes ut i minut 66, men Asllani fick stanna kvar på plan – och tur var väl det.

I minut 71 gav svenskan Real Madrid hopp med sitt 1–2-mål. Tio minuter senare sköt mexikanskan Kenti Robles in kvitteringen, och i minut 84 spelade Asllani fram Jessica Martinez som fullbordade vändningen.

Champions League-spel säkrat

Vinsten gör att Real nu är tolv poäng framför Sociedad med två matcher kvar att spela, vilket betyder att man nu är klara för Champions League i höst. Det blir första gången i klubbens relativt korta historia som man deltar i turneringen.

– Champions League-platsen är otroligt viktig, sade Asllani till Sportbladet i april.

Barcelona är redan klara ligamästare, och Levante har tagit den tredje CL-platsen. Asllani klev i och med dagens fullträff upp på delas femteplats i skytteligan. Esther Gonzalez Rodriguez leder med 28 mål.

Asllanis framtid osäker

Men trots dagens bedrift, och en stark säsong i ryggen, kan 31-åringen lämna Real Madrid i sommar. Hon har tidigare förnekat att hon nobbat ett nytt kontraktsförslag från klubben.

I slutet av maj kunde Sportbladet avslöja att Asllanis agent Arash Bayat var på plats i Turin för att förhandla med storklubben Juventus. Landslagsstjärnans kontrakt går ut den sista juni.

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion. Till Oddset. Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

LÄS VIDARE

AVSLÖJAR: Till Italien – för att förhandla med Juventus

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Fotboll

Real Madrid CF

Kosovare Asllani

Real Sociedad

Juventus FC

La Liga