Elfsborgs skademardröm – tre byten i första halvlek

Publicerad 2022-10-09

Först Per Frick, sedan Simon Strand och Alexander Bernhardsson.

I första halvlek mot Kalmar tvingades Elfsborg till tre byten efter skador. Kalmar vann i slutändan med 2–0.

– Det tillhör tyvärr sporten så det får man bara köpa, säger Elfsborgsspelaren Rasmus Alm i halvtid.

Anfallsstjärnan Per Frick satte sig ner på planen efter dryga kvarten och tog sig för vaden. Minuten senare byttes han ut.

Kort därpå satte sig Simon Strand ner och tog sig för vaden även han.

Ytterbacken fick likaså halta av planen. Samtidigt bytte Elfsborg ut Alexander Bernhardsson för Jacob Ondrejka.

Om bytet av Berhardsson snarare var taktiskt är oklart men anfallaren sågs ta sig för baksida lår på väg av planen.

– Det tillhör tyvärr sporten så det får man bara köpa, säger Elfsborgsspelaren Rasmus Alm i halvtid om skadeläget.

Inte nog med att boråsarna tvingades till tre byten innan matchen var halvtimmen gammal så gjorde Kalmar dessutom dubbla mål i slutet av andra halvlek. Elfsborg kunde inte komma ifatt i andra halvlek. Kalmars effektiva slutminuter i första halvlek räckte till knock out.