Efter hjärnsläppet – Malmö FF vann första kvalmatchen

Uppdaterad 2022-07-06 | Publicerad 2022-07-05

Malmö FF är i förarsätet i Champions League-kvalet mot Vikingur Reykjavik.

Men trots mängder med chanser lyckades man bara vinna med 3–2 efter att ha släppt in ett mål på tilläggstid vilket nu ger nerv till returen.

– Det är lite blandade känslor, säger tränaren Milos Milojevic.

Malmö FF

Malmö FF lottades mot isländska Vikingur Reykjavik i den första kvalomgången till Champions League.

I kväll spelades den första matchen där förre Degerfors-kaptenen Oliver Ekroth startade för bortalaget där det blev en händelserik första halvlek.

PLUS: Stort dilemma för MFF: ”Vår stora utmaning”

Redan efter en kvart kunde MFF spräcka målnollan när Martin Olsson gjorde sitt första mål i MFF-tröjan sedan ankomsten till klubben i augusti förra året.

Gjorde mål – blev utvisad

Men bortalaget skulle komma tillbaka när Kristall Mani Ingason kom igenom och satte kvitteringen efter 38 minuter och han valde att fira genom att hyscha hemmaklacken.

Det gillade inte domaren som gav 20-åringen sitt andra gula kort, det första kom några minuter tidigare när han varnades för filmning, och Ingason blev därmed utvisad.

Och med en man mer så kunde MFF omgående återta ledningen när Ola Toivonen nickade in 2–1 efter inlägg från Jo Inge Berget.

– Det var ett bra mål, konstaterade Toivonen i halvtidsintervjun med MFF Play premium.

I den andra halvleken hade MFF det mesta av bollen och med sex minuter kvar kunde Hugo Larsson spela fram Veljko Birmančević som satte 3–1 i bortre hörnet.

Men på stopptid blev läget betydligt sämre inför returen för MFF när inhopparen Helgi Gudjonsson lyckades göra 3–2 i 93:e minuten.

Returen spelas om en vecka på Island.

– Just nu känns det som att vi har förlorat matchen. Men vi har fortfarande möjligheten där vi har ett mål mer med oss. Vi kunde gjort ännu fler mål i dag och det positiva är att vi skapa chanser, säger Anders Christiansen.

– Det är lite blandade känslor, vi hade möjligheter att göra flera mål. Det är lite frustrerande att vi inte vinner med fler mål, säger tränaren Milos Milojevic.

Ola Toivonen och Veljko Birmancevic jublar.