Norsksvenska duon bakom segern mot Atletico

Ödegaard målskytt – Alexander Isak bakom ett mål

Det var svensknorsk uppvisning när Real Sociedad slog Atletico Madrid.

Martin Ödegaard satte första målet.

Alexander Isak nickade fram till det andra.

Atletico Madrid ledde La Liga efter tre omgångar. I omgång fyra ställdes de mot Real Sociedad, som för första gången i ligan ställde upp med en svensk och en norrman längst fram.

Både Alexander Isak och Martin Ödegaard utmärkte sig med små finesser i första halvlek. I andra kom poängen.

Byttes ut med kvarten kvar

I minut 58 tog Ödegaard emot i straffområdet, skapade sig utrymme och sköt 1–0 via en försvarare. Tre minuter senare nickade Isak ner en frispark som målvakten Jan Oblak missbedömde och Nacho Monreal drämde in.

Efter 73 minuter var Isaks dagsverke över och 19-åringen byttes ut mot Willian José. Från bänken såg han sitt lag hålla undan och ta säsongens andra seger.

– För mig är Ödegaard man of the match. En fantastisk spelare. Inte bara att han är kul att titta på, han skapar mycket också. En stor spelare i vardande, berömmer C Mores expert Anders Andersson.