Victor Nilsson Lindelöf har skrivit nytt kontrakt

Av: Erik Karlsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Victor Nilsson Lindelöf har förlängt sitt kontrakt med Manchester United.

Svenske landslagsstjärnan är klar för fem nya år, skriver klubben på sin hemsida.

– Det känns som hemma, säger han.

Sportbladet kunde redan i mitten av augusti avslöja att Victor Nilsson Lindelöf var i förhandlingar om att förlänga sitt kontrakt med Manchester United trots att det återstod två år plus ett ytterligare optionsår på det gällande avtalet.

Och nu bekräftar Manchester United att klubben skrivit på ett kontrakt med landslagsmittbacken som sträcker sig i fem nya år till 2024 med option på ytterligare ett år.

– Ända sedan jag kom till United har det känts som hemma. Jag är växt som både spelare och person under de två senaste åren och för det är jag väldigt tacksam gentemot alla i klubben som stöttat mig, säger han till United hemsida och fortsätter:

– Jag älskar att spela fotboll och mitt mål nu är att hjälpa laget att vinna titlar och betala tillbaka till fansen för deras stöd.

Hyllas av Solskjaer

Förlängningen kommer bara dagar efter att klubben skrivit ett nytt långtidskontrakt med målvakten David de Gea.

Tränare Ole Gunnar Solskjaer hyllar svensken som tagit en given plats i hans elva bredvid prestigeförvärvet Harry Maguire.

– Victor har etablerat sig här och han har blivit en väldigt viktig del av vårat lag. Han ger laget ett lugn på planen jag kan se på honom att han är bestämd i sin vilja att hjälpa den här klubben och lyckas här, säger norrmannen.

Värdet på kontraktsförlängningen är inte officiellt men uppgifter i brittisk media har tidigare pekat på en veckolön på cirka 1,7 miljoner vilket motsvarar en årslön på 88 miljoner och ett totalt värde på femårskontraktet på 440 miljoner.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.