Tog premiärpoäng mot Roma i Serie A

Uppdaterad 2015-08-24 | Publicerad 2015-08-22

Hellas Verona – utan skadade mittbacksförvärvet Filip Helander – och Roma var först ut när fotbollssäsongen i Serie A inleddes på lördagen. Mötet på Stadio Marc'Antonio Bentegodi slutade 1–1.

Möjligen en liten missräkning för Roma, som har storsatsat under sommaren för att försöka utmana de fyra senaste säsongernas italienska mästare och tillika årets förhandsfavorit, Juventus.

Tunga värvningar

Anfallaren Edin Dzeko (Manchester City), yttern Mohamed Salah (Chelsea) och målvakten Wojciech Szczesny (Arsenal) har lånats in – och samtliga fanns med i startelvan. Det fanns däremot inte Roma-ikonen Francesco Totti, som gör sin 24:e säsong i klubbens A-lag.

Totti, som fyller 39 i september, satt på bänken hela matchen och fick därifrån se Bosko Jankovic ge Hellas Verona ledningen i den 61:a minuten. Fem minuter senare kvitterade Alessandro Florenzi för Roma.

Förra säsongens tabelltrea Lazio hemmabesegrade nykomlingen Bologna med 2–1.