Olsen och Nilsson Lindelöf nobbar media

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Robin Olsen och Victor Nilsson Lindelöf vill inte prata med media inför matchen mot Turkiet.

Nu förklarar landslagsledningen varför.

– Det kan mycket väl vara en del av det hur de har blivit behandlade av media förut, säger landslagschefen Stefan Pettersson.

Det svenska fotbollslandslaget inleder Nations League på måndag mot Turkiet på Friends Arena. Vid samtliga landslagsläger brukar spelarna prata med svensk media någon gång under samlingen.

Men inför mötet med Turkiet väljer Victor Nilsson Lindelöf och Robin Olsen att nobba media.

– De vill inte helt enkelt och det är inget vi kommer att gräva i djupare nu. Det kan mycket väl vara en del av det, hur de har blivit behandlade av media förut. Vi får utvärdera det efter och se vad det kan vara, landslagschef Stefan Pettersson.

Det finns indikationer på att de inte är nöjda med svensk media?

– Jag sa att det kan vara en del. Vill de inte så vill de inte, vi kan inte tvinga dem. Då blir det problem i vår grupp. Men vi kommer naturligtvis prata om det efter samlingen. 

Olsen har alltid gjort media tidigare, har det hänt något speciellt där?

– Det kan det vara men vi vill inte gräva i det nu. Vi tar det efter samlingen och ser om det är något vi kan hjälpa till med. 

Foto: Alessandro Di Marco / TT / NTB Scanpix

”I min lilla bubbla”

Mikael Lustig fick också frågor om spelarnas nobb.

– Det är upp till var och en. Jag har inga problem med media och står här. Ibland kan jag verkligen förstå att folk inte vill göra det och ibland kan jag tycka, ”du borde nog göra det ändå”, så det är lite olika.

Varför tror du att de inte gör det? 

– Det vet jag faktiskt inte. Det får ni fråga landslaget om. 

Lustig tycker att dagens medieklimat är bra. 

– Går det bra så går det bra. Har man gjort en dålig match kanske man är mer mottaglig för det negativa och kanske inte ser hela bilden av det och tar ut mer frustration på media än vad ni förtjänar, säger han.

Det är inte första gången som Victor Nilsson Lindelöf väljer att nobba media. Under VM dröjde det över två veckor innan backen svarade på några frågor.

När han väl gjorde det förklarade han varför han inte velat prata med media.

– Det har bara blivit så. Jag gjorde mycket media innan VM och jag kände nu till VM att jag ville gå in i min lilla bubbla och ladda upp batterierna och göra det så bra som möjligt för laget och Sverige, sa han då och fortsatte:

– Det är viktigt för mig att gå in i den bubblan och fokusera på det som är viktigt och det är fotbollen. Det passade mig bäst och jag hoppas att alla kan respektera det. Vi är här för att spela fotboll. Nu står jag jag i dag så det är inget speciellt så, jag har bara velat fokusera på VM.

Foto: BILDBYRÅN
Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.