Men de regerande mästarna vände och vann med 3–2 mot Jimmy Durmaz Toulouse.

Eftertraktade Kylian Mbappé? Mållös, skadad och utbytt.

Han har under sommarens varit en av fotbolls-Europas mest eftertraktade spelare och själv uppgivits vilja lämna.

Men när den franska ligan på fredagskvällen drog i gång var Kylian Mbappé kvar i Monacos rödvita ställ och spelade från start hemma mot Toulouse.

Någon vidare afton hade den 18-årige supertalangen dock inte.

Mbappé, som förra säsongen gjorde 15 mål och var lagets stora succéspelare, blev inte bara poänglös utan fick även rejält ont efter att ha blivit fälld av Kelvin Adou efter en timmes spel.

Kvarten senare byttes han med haltande steg ut och ersattes av Allan Saint-Maximin.

Dessförinnan hade Monaco vänt en svängig tillställning på Stade Louis II till sin fördel.

Durmaz med assist

Zinedine Machach gav Toulouse ledningen efter bara sex minuter innan Jemerson innan halvtidsvilan hann med att nicka in kvitteringen på hörna.

Toulouse svarade dock ånyo och tog ledningen igen i den andra halvleken. Detta mycket tack vare svenske landslagsmannen Jimmy Durmaz som roffade åt sig bollen på offensiv planhalva och spelade fram den till Andy Delort som tryckte in 1–2 i den 53:e minuten.

Men Monaco tog sig samman.

Radamel Falcao höll sig framme och nickade in 2–2 bara fem minuter senare.

Och med 20 minuter kvar av matchen nicktouchade polacken Kamil Glik bollen i mål på João Moutinhos frispark.

Därmed säkrades en trepoängare direkt för regerande mästarna.

På lördagen går bland annat PSG in i handlingarna och tar klockan 17.15 emot Amien hemma på Parc des Princes.

Snabbaste vägen till största och bästa nyheterna – ladda hem Sportbladet app (iPhone)
Snabbaste vägen till största och bästa nyheterna – ladda hem Sportbladet app (Android)