BK Häcken

Andreas Alm lämnar BK Häcken för Odense

Av: 

Moa Berander

FOTBOLL

Andreas Alm lämnar BK Häcken, för att ansluta till danska Odense.

Tre matcher återstår av vårsäsongen – och av Alms tid som huvudtränare för laget.

– Allt har gått väldigt fort nu men det uppstod ett tillfälle där vi kunde hitta en lösning som blir bra för alla, säger sportchef Martin Ericsson i ett pressmeddelande.

När höstsäsongen av allsvenskan drar igång kommer BK Häcken ha en ny tränare. Andreas Alm lämnar klubben 1 juni, för att ansluta till danska Odense som huvudtränare, men han stannar i Hisingsklubben fram till EM-uppehållet.

BK Häcken anser att det ger klubben bäst förutsättningar att nå resultat i de två kommande seriematcherna, samt i finalen i svenska cupen, som är matcherna som återstår för Häcken, innan EM-uppehållet.

En snabb process

– Det har varit en ynnest att vara i BK Häcken, bortsett från resultaten de senaste fem veckorna är det ljusa minnen. Min återstående tid i klubben handlar bara om hur BK Häcken ska ta poäng och vinna cupen i ett utsatt läge. Det är en arbetsuppgift jag ser fram emot att klara av tillsammans med spelarna och resten av klubben, säger Andreas Alm i pressmeddelandet.

Klubben skriver också att processen har gått fort, då de tog tillfället i akt när det dök upp en lösning som ansågs passande för Häcken, Odense och Alm själv.

Vem som tar över som tränare för laget efter EM står ännu inte klart. Enligt GT är huvudkandidaten Jens Gustafsson, som har varit utan tränarjobb sedan han lämnade IFK Norrköping i vintras.

Alm har varit tränare i BK Häcken sedan 2018.

Allsvenskan 2021: Här är hela spelschemat

ANNONS EXTERN LÄNK

Jämför lån med Advisa - låna pengar enkelt och sänk din ränta.

Advisa

Publisert:

LÄS VIDARE

Laul: Alm ut, Gustafson in?

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

BK Häcken

Allsvenskan i fotboll

Andreas Alm

Fotboll