Therese Åsland tvåmålskytt i skånederbyt

Av: Moa Berander

Publicerad:
Uppdaterad:

Kristianstad krossade Vittsjö i dagens skånederby.

Med två mål från nyckelspelaren Therese Åsland kunde de orangeklädda enkelt springa hem segern med 4–0.

Två omgångar kvar att spela i damallsvenskan. Det börjar kännas som att det blir Europaplats för Kristianstad. De tog tre viktiga poäng i toppstriden, när de besegrade Vittsjö. Skånederbyt slutade 4–0.

Kristianstads stjärnspelare Therese ”Sessy” Åsland, 25, hittade målet redan efter tre minuter. Det var matchens första hörna, som slogs av norskan och gick rakt i mål, bortsett från att den möjligen styrdes lite av Vittsjös försvarslinje.

Två mål och en assist för ”Sessy”

Efter det släppte Kristianstad aldrig det greppet om matchen. Vid ett fint frisparksläge, precis utanför straffområdet, blev ”Sessy” också tvåmålsskytt i matchen. Hon stod helt rättplacerad för att kunna sparka in bollen i mål.

Däremellan hade både Hailie Mace (med assist från Åsland) och Anna Welin hittat målet och de hade därmed en säker ledning med 4–0.

På stopptiden kom Vittsjö till ett väldigt fint läge men Brett Maron i målet kunde få grepp om bollen. Trots att Vittsjö kämpade ända tills slutsignalen, och gjorde offensiva byten, kunde de inte rubba tabelltrean.

Laddar Matchöversikt
Laddar Tabell
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.