Potter och Brightons oväntade vändning mot mästarna

Uppdaterad 2021-05-26 | Publicerad 2021-05-18

Redan krönta mästarna Manchester City mönstrade en tänkbar Champions League-finalelva.

Då åkte de på en oväntad plump mot Brighton.

Graham Potters gäng vände 0–2 till 3–2 inom loppet av mindre än en halvtimme på Amex Stadium.

Även om matchen var tabellmässigt betydelselös så är säsongen långt i från över för ett Manchester City, som ska spela Champions League-final mot Chelsea innan månaden ett slut.

Det syntes på Pep Guardiolas startelva.

En elva som, bortsett från en skadad Kevin De Bruynes frånvaro, mycket väl kan vara en tänkbar finalelva för ”The Citizens”.

Må så vara att den blev decimerad mer eller mindre direkt.

När Joao Cancelo stoppade ett Brightonfriläge efter blott tio minuters spel så fick han syna ett direkt rött kort.

Tre mål på 26 minuter

Då hade dock City redan tagit ledningen genom Ilkay Gündogan. Och när Phil Foden oerhört vackert drev fram till ett 0–2-mål, hela vägen från egen planhalva, så såg den redan klara ligamästaren ut att vara på väg mot ännu en seger.

Men Brighton, som redan säkrat kontraktet sedan tidigare, skulle stå för en oväntad vändning.

Genom Leandro Trossard, Adam Webster och Dan Burn (i den ordningen) vände de Graham Potter-tränade fiskmåsarna 0–2 till 3–2 inom loppet av 26 minuter.

Därmed hade Brighton, minst sagt överraskande, besegrat Manchester City för första gången i Premier League-historien.