Lacazette räddade poäng mot Liverpool

Publicerad 2018-11-03

Liverpool är fortsatt obesegrat i Premier League.

Men laget tappade poäng i toppmötet mot Arsenal efter att ha fått ett mål bortdömt i första halvlek.

– Vi gjorde fler misstag än domaren, säger tränaren Jürgen Klopp.

Arsenal FC

Liverpool låg tvåa i Premier League på samma poäng som Manchester City inför mötet. Samtidigt hade Arsenal, på fjärdeplatsen, chansen att krympa avståndet till bara en poäng upp till topplagen.

Arsenal gjorde också en bra första halvlek och skapade flera lägen. Speciellt i slutet av perioden hade hemmalaget ett rejält tryck mot Liverpools mål.

Ändå var det bortalaget som var närmast att ta ledningen. Liverpool hade till och med en boll inne, men Sadio Manés mål dömdes tveksamt bort för offside.

Precis före paus nådde Virgil van Dijk dessutom högst i luften, men nicken gick i stolpen.

Lacaette räddade poäng

Liverpool började sedan den andra halvleken bäst och i den 61:a minuten kom målet. Sadio Mané kom runt på vänsterkanten, slog ett inlägg och Bernd Leno släppte retur. På den dök James Milner upp och satte 1–0.

Liverpool såg ut att ta tre viktiga poäng, men i den 82:a minuten kunde Alexandre Lacazette snyggt göra 1-1.

Det blev en delad poäng i toppmötet som höll hög klass. Det innebär att Arsenal inte har förlorat på de nio senaste matcherna i Premier League, medan Liverpool fortsatt är obesegrat.

Liverpool går också upp i serieledning en poäng före City som dock har en match mindre spelad.

– Det är en poäng, vi tar det, och en poäng mot Arsenal är alltid ett bra resultat men vi kunde ha vunnit, säger Jürgen Klopp till BT Sport.

Liverpooltränaren är inte säker på att domaren gjorde rätt när han dömde bort målet i första halvlek.

– Det är bara en person som kan svara på den frågan och det är linjedomaren. Men så är fotbollen. Om han tror att den första situationen är offside så tror jag att han hade fel, säger han och fortsätter:

– Men det kommer inte att ändras och vi gjorde fler misstag en domaren.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se