Manchester City blev första PL-lag att nå 100 poäng

Uppdaterad 2018-05-15 | Publicerad 2018-05-13

Manchester City gick mot 0–0 och en småtrist avslutning på säsongen – då stod Jesus för ett nytt mirakel.

Hans mål i matchens sista anfall betyder att laget blir det första någonsin att nå 100 poäng i Premier League.

– Allt var perfekt den här säsongen, säger Pep Guardiola.

Manchester City stod på 97 poäng och hoppades inför att bli det första Premier League-laget någonsin att komma upp i 100 poäng.

Laget hade dock väldiga problem att få hål på 17:e-placerade Southampton och matchen såg in i det sista ut att bli mållös.

Domaren Andrew Marriner aviserade tre minuters övertid. I mathens 94:e minut hittade Kevin De Bruyne fram med en boll till inhopparen Gabriel Jesus som lyfte bolen över Alex McCarthy i Southamptons mål.