Ny förlust för AIK – trots tränarbytet

Publicerad 2022-05-12

Det fortsätter att gå blytungt för AIK i Damallsvenskan.

Trots tränarskiftet i veckan förlorade jumbon kvällens match mot Eskilstuna med 1–0.

– Vi skapade fler chanser än vad vi gjort på hela säsongen, säger AIK:s Remy Siemsen.

Efter en stökig inledning på säsongen valde AIK att göra förändringar på ledarsidan. Sportchefen Anne Mäkinen, chefstränaren Maiju Ruotsalainen och assisterande tränaren Scott Swainston fick alla sparken, då laget inlett med tre poäng på sju matcher.

Huvudansvaret kom i stället att ges till Jesper Björk och Nebojsa Novakovic – och i kväll väntade första utmaningen, mot Eskilstuna på bortaplan.

Starten skulle komma att bli tuff för Gnaget. I den 17:e minuten skickade Elise Stenevik in en hörna rakt in i mål. Milla-Maj Majasaari i AIK-målet försökte stoppa bollen, men lyckades inte sträcka sig tillräckligt långt.

Bortalaget hade sedan svårt att skapa heta kvitteringschanser – fram tills den 92:a minuten. Remy Siemsen blev fri framför mål, men anfallarens avslut räddades av Eskilstunas målvakt Katie Fraine. Kort därefter sköt Matilda Nildén ett skott som styrdes, och Fraine tvingades till en ny svettig räddning.

Eskilstuna lyckades sedan hålla undan och vinna med 1–0.

– Vi är besvikna. Att släppa in målet på en fast situation är en besvikelse. Men vi har haft en jobbig vecka, och jag tycker att vi visade mycket karaktär i dag. Vi skapade fler chanser än vad vi gjort på hela säsongen. Förhoppningsvis kan vi jobba vidare på det sättet, för då tror jag att målen och poängen kommer att komma, säger Siemsen till Viaplay.

På annat håll tog tabellfyran Linköping emot trean Piteå i ett riktigt toppmöte. Amalie Jørgensen Vangsgaard gav hemmalaget ledningen precis före paus. På stopptid fastställde Therese Simonsson slutresultatet till 2–0.

I och med det tar Linköping över tredjeplatsen, medan Piteå numera ligger femma.