Cristiano Ronaldo

Ronaldo frustrerad när han byttes ut

Fick tröstas av Rangnick

Av: 

Linus Norberg

Andreas Käck

FOTBOLL

Cristiano Ronaldo byttes ut i den 71:a minuten – och blev rasande.

När Manchester United sedan ökade på till 3–0 syntes hur tränaren Ralf Rangnick fick sitta och trösta sin 36-årige superstjärna.

– Jag hoppas att han förstår, säger Rangnick.

Svenske supertalangen Anthony Elanga, 19, låg bakom Manchester Uniteds 3–1-seger mot Pontus Janssons Brentford. Men trots att Elanga slog till med sitt andra PL-mål i karriären lyckades Cristiano Ronaldo stjäla rubrikerna.

Superstjärnan fick nämligen ett utbrott när tränaren Ralf Rangnick valde att byta ut honom med 20 minuter kvar att spela.

Efter att portugisen klivit av planen kastade han sin överdragsjacka i backen, muttrade på bänken och skakade på huvudet.

– Han undrade varför jag bytte ut honom, förklarar Rangnick efteråt.

Fick tröstas

När United sedan ökade på till 3–0 växlade tv-bilderna över till Uniteds avbytarbänk där Cristiano Ronaldo vägrade att fira och i stället till synes fick tröstas av sin tränare.

– Jag sa: ”Cristiano, du är 36 år gammal och i grym form, men försök att se det från en tränares perspektiv. Mitt jobb är att ta beslut som är bäst för laget”. Jag hoppas att han förstår, säger Rangnick enligt BBC.

Anledningen till att han bytte ut Ronaldo var för att han ville säkra upp bakåt. Detta efter att ha lärt sig en läxa i helgens match mot Aston Villa då han inte gjorde några defensiva byten och United tappade en 2–0-ledning till 2–2.

– Jag var väldigt arg på mig själv efteråt. Nu var vi i exakt samma situation och jag ville inte göra om mitt misstag, säger Rangnick.

Ronaldo sågas

Många engelska fotbollsexperter sågar Cristiano Ronaldo för dennes beteende. The Mirrors krönikör John Cross kallar hans agerande ”pinsamt och barnsligt”.

Men Rangnick tonar ner allvaret.

– Det är normalt (att Ronaldo reagerar så). Han är anfallare och vill göra mål. Men han har också precis kommit tillbaka från en mindre skada och vi har en ny match om bara tre dagar (mot West Ham), säger Uniteds tränare.

ANNONS

Målglatt möte eller straff på övertid? Spana in veckans matcher på Europatipset – fixar du 13 rätt?

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Europatipset

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Fotboll

/

Cristiano Ronaldo

LÄS VIDARE

Var nära att lämna United – orden ändrade allt · Så blev Anthony Elanga Sveriges nya stjärna

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Cristiano Ronaldo

Manchester United

Premier League

Ralf Rangnick

Anthony Elanga