Ranieri sparkad – då vaknade Leicester

Sänkte Liverpool efter fem raka förluster

Uppdaterad 2017-02-28 | Publicerad 2017-02-27

Första matchen utan sparkade Claudio Ranieri.

Då tog Leicester död på en fem matcher lång förlustsvit och vann komfortabelt hemma mot Liverpool.

– Jag såg i spelarnas ögon att de var laddade – de har fått ta emot mycket kritik, säger tillfällige managern Craig Shakespeare efter 3–1-segern på King Power Stadium.

Liverpool FC

Leicester har haft en hemsk och turbulent tid bakom sig.

Fem raka förluster och en placering under nedflyttningsstrecket för de regerande mästarna ledde till att Claudio Ranieri sparkades som manager förra veckan.

Något som har följts av ett smutsigt efterspel där spelarna i laget anklagats för att ha vänt sin tränare ryggen.

Hemma mot Liverpool spelade Leicester i kväll sin första ligamatch sedan Ranieris avsked med assisterande tränaren Craig Shakespeare som tillfällig manager.

Han kunde knappast ha fått en bättre start.

– Jag kunde se på spelarnas ögon att de var redo för fajten på uppvärmningen, säger han enligt The Mirror och fortsätter:

– De har fått ta emot mycket kritik me vi satte ribban tidigt och spelade utmärkt.

Första segern i år

”The Foxes” gjorde en av säsongens bästa insatser och gick ifrån till en betryggande 2–0-ledning i halvtid.

Detta efter att Jamie Vardy utnyttjat ett friläge efter 28 minuter och Danny Drinkwater skickat in ett långskott in i nätmaskorna bakom Simon Mignolet elva minuter senare.

Matchen avgjordes definitivt när Vardy nickade in sitt andra mål för kvällen i andra halvlek. Coutinho snyggade till siffrorna till 3–1 men Liverpool var aldrig nära att ta poäng på King Power Stadium.

”En fråga för ägarna”

Frågan är nu om Craig Shakespeare kan bli Ranieris permanenta ersättare.

– det är en fråga för ägarna. Det här var bara en match, jag är ödmjuk nog att vara medveten om det, säger han.

Segern innebär att Leicester för första gången sedan 31 december förra året inkasserar en vinst och därmed tar klivet upp på säker mark i tabellen.

Liverpool gick miste om chansen att slå sig in i toppkvartetten i Premier League och är kvar på femte plats.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se