Isak debuterade från bänken i dramatiskt kryss

Publicerad 2019-08-17

Alexander Isak har debuterat i La Liga.

I minut 71 byttes han in, i underläge 0–1.

När han lämnade banan så hade Real Sociedad kvitterat, i den elfe (!) övertidsminuten, och på dramatiskt manér fixat en premiärpinne borta mot Valencia.

Den mer rutinerade Willian José blev tränare Imanol Alguacils val som central anfallare i säsongens första La Liga-startelva för Real Sociedad.

Något som innebar att Alexander Isak fick inleda premiären borta mot Valencia från bänken.

Men han skulle få lämna den också.

I minut 71 så ersatte den 19-årige svensken, med nummer 19 på ryggen, Adnan Januzaj. Detta vid ställningen 1–0 i Valenciafavör, efter Kevin Gameiros mål efter knappa timmens spel.

Ordnade frisparken som...

Den norske talangen Martin Ödegaard fick däremot chansen från start – och gjorde det stundtals bra med sin säregna och kreativa spelstil på mittfältet.

Det blev dock ingen poängmässig leverans för varken den svenske eller norske debutanten – må så vara att Isak ordnade en frispark i ett riktigt fint läge i den åttonde övertidsminuten.

Den där frisparken skulle dock leda till en hel del.

Willian José tog den. Francis Coquelin blockerade den. Med armen.

Ett andra gult kort på Coquelin. En straff för Real Sociedad. Och slutligen en kvittering från Mikel Oyarzabal på matchens sista spark.

Ett mål som var 2000-talets senaste gjorda mål i ligan enligt Twitterkontot OptaJose.

Brände straff

Poängglädje för Isak, Ödegaard och deras ”La Real”.

Besvikelse samtidigt för Valencia. Kanske främst för målskytten Kevin Gameiro.

Han hade trots allt haft chansen att punktera matchen från motsatt straffpunkt bara fem minuter innan det dramatiska avgörandet. Men han sköt en bra bit över mål.