Alisson tillbaka – stod för jättetabbe direkt: ”Slapstick”

Publicerad 2019-08-01

Liverpoolmålvakten Alisson är tillbaka efter Copa America-segern.

Han kunde dock ha fått en bättre start på säsongen.

– Första målet vi släppte in var ”slapstick”. Välkommen tillbaka Alisson!, säger Jürgen Klopp.

Ett drömmål, en stenhård volleyträff i eget mål – och en rejäl målvaktstavla.

Försäsongsmötet mellan Liverpool och Lyon hade det mesta.

Liverpools brasilianske målvakt Alisson var tillbaka på planen efter att ha vunnit Copa America med sitt Brasilien under sommaren. Kanske hade han ännu tankarna på annat håll med tanke på agerandet vid Lyons 1–0-mål.

Jättetabbe efter två minuter

Matchen var bara drygt två minuter gammal när 26-åringen fumlade med bollen på ett närmast komiskt sätt i eget straffområde innan han orsakade en straff och blev varnad.

Memphis Depay var säker från straffpunkten, och tränaren Jürgen Klopp kunde le åt incidenten efter matchen.

– Han har sett briljant ut på träning och såg briljant ut i matchen förutom vid en situation. Han behöver bara bli van vid sina handskar igen. Förutom det var det en bra match, säger Klopp till LFC TV.

Drömmål av Wilson

Publiken bjöds på ytterligare två spektakulära mål i Liverpools sista försäsongsmatch inför helgens Community Shield-möte med Manchester City.

Roberto Firmino, som även han var tillbaka efter Copa America, kvitterade innan Lyons danske försvarare Joachim Andersen fick på en rejäl felträff i eget straffområde. Självmålet innebar 2–1 till Liverpool i den 21:a minuten.

I början av den andra halvleken fick Harry Wilson på en riktig drömträff från långt håll vilket innebar 3–1.

Med halvtimmen kvar genomförde Liverpool sedan elva byten och resten av matchen slutade mållös.