Publicerad:
Uppdaterad:

Zlatan: Nu är jag hjälte i två världar

Zlatan Ibrahimovic om nästa steg i karriären: Är mitt andra hem

Av: Patrik Brenning

Publicerad:
Uppdaterad:

“Jag kan spela tills jag är 50 år”.

Det säger Zlatan Ibrahimovic till Gazzetta dello Sport och flörtar intensivt med en återkomst till AC Milan.

– Det är mitt andra hem.

Zlatan Ibrahimovic har de senaste dagarna varit mest omskriven i Sverige för sitt köp av en fjärdedel i Hammarby Fotboll. I Italien handlar dock allt fortsatt om 38-åringens spelarkarriär.

I en ny intervju med tidningen Gazzetta dello Sport sparkar anfallaren upp dörren för en återkomst till Serie A och AC Milan.

1 av 3
Dagens framsida på Gazzetta dello sport.

– Milano är mitt andra hem. Milano är inte min andra stad, det är mitt andra hem. Jag har fantastiska minnen därifrån, säger Ibrahimovic.

”Är jag och Garibaldi”

Enligt tidningen har Zlatan redan ett kontraktsförslag på bordet från Milan, som är skrivet över ett halvår med möjligheten att addera ytterligare en säsong i sommar, men har ännu inte svarat på erbjudandet. 38-åringen tillbakavisar själv att hans ålder skulle ligga honom i fatet och jämför sig samtidigt med den italienske frihetskämpen Giuseppe Garibaldi.

– Om det finns ett projekt som lockar mig så kan jag spela tills jag är 50 år. Jag har precis avslutat ett äventyr i Los Angeles. Det var fantastiskt, och nu är vi två som är hjältar i två världar: Jag och Giuseppe Garibaldi.

Garibaldi, en italiensk nationalist och frihetskämpe, stred under 1800-talet som revolutionsledare i Sydamerika men var även den italienska enhetsrörelsens frontfigur och kallas en av Italiens ”skapare”.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Publicerad: