Uppdaterad 2018-03-08 | Publicerad 2018-03-07

Tottenham dominerade och såg ut att vara på väg mot kvartsfinal efter att Sons felträff ställt Buffon.

Men efter paus vände Juventus på mindre än tre minuter

– I halvtid sa vi att vi skulle hålla oss lugna och att chanserna skulle komma till slut, säger mittbacken Giorgio Chiellini.

Det första åttondelsmötet i Italien slutade 2–2 efter att Tottenham kommit tillbaka från ett tvåmålsunderläge.

I kvällens returmatch på Wembley i London var det hemmalaget som började bäst. Tottenham skapade snabbt flera chanser genom framför allt Harry Kane och Heung-Min Son.

Trots flera missade lägen gav sig inte Son och i den 39:e minuten var det han som till slut gjorde Tottenhams ledningsmål efter en tilltrasslad situation. Eriksen spelade fram Dele Alli i straffområdet, men engelsmannens avslut blockerades. Dock inte bättre än att bollen gick ut till Kieran Trippier på högerkanten. Hans inspel hittade fram till Son som sköt bollen i mål via sitt eget stödjeben, vilket ställde både Chiellini och målvakten Buffon.

Försvaret gick bort sig

Tottenham fortsatte att kontrollera rytmen i början av andra halvlek.

Då sprattlade Juventus till och gjorde två mål från ingenstans.

Först kvitterade argentinaren Gonzalo Higuaín i den 64:e minuten efter att Tottenham-försvaret tappat i markeringen. Mindre än tre minuter senare gjorde hans landsman Paulo Dybala 2–1 till Juventus efter att ha kommit fri mot Lloris i Tottenham-målet. Även vid det målet gick försvaret bort sig när Higuaín frispelade Dybala.

– Vi trodde på det. I halvtid sa vi att vi skulle hålla oss lugna och att chanserna skulle komma till slut. Vi var tvungna att vara koncentrerade och göra mål när vi fick chansen, säger Juventus mittback Giorgio Chiellini i Viasats sändning efter matchen.

Jättechans i slutminuterna

I den sista ordinarie matchminuten hade Tottenham ett jätteläge att kvittera och ta matchen till förlängning. I misstänkt offsideposition nickade Kane i stolpen. Bollen studsade sedan längs mållinjen innan den rensades undan av Barzagli.

Matchen slutade 2–1 till Juventus som är vidare till kvartsfinal med totalt 4–3.

– Jag är väldigt besviken, jag tycker att vi förtjänar mer. Men på den här nivån ska man inte bara förtjäna det, man får inte heller släppa in lätta mål. Vi gör två stora misstag och får betala priset för det. Jag tycker att vi dominerar de två matcherna och är bättre totalt sett, säger Tottenhams tränare Mauricio Pochettino efter matchen.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se