Malmö FF besegrade Fremad Amager med 1–0 i årets första träningsmatch.

Efter en trög första halvlek klev Agon Mehmeti in och avgjorde tillställningen.

– Det ska vara tunga ben i första matchen, säger Markus Rosenberg till C More.

Malmö FF

1 445 personer trotsade regnet och sökte sig till Malmö IP för att se Malmö FF möta Fremad Amager.

I den första halvleken fick de knappast valuta för entréavgiften. Malmö FF – utan nyförvärven Vidar Örn Kjartansson och Anders Christiansen, tåskadade Oscar Lewicki och Tobias Sana, som har ljumskproblem –  inledde tempofattigt och svarade för en rad individuella misstag.

Tränas av ”Faxe” Jensen

Faktum är att Fremad Amager, som håller till i den danska andradivisionen och tränas av EM-guldhjälten John ”Faxe” Jensen, hade de hetaste målchanserna och borde ha tagit ledningen.

Det blev bättre fart på Malmö FF efter pausvilan, och belöningen skulle komma. Matchen hade pågått i 62 minuter när Agon Mehmeti tryckte in ett högerinlägg från Andreas Vindheim.

Det var tillräckligt för att MFF, och nye tränaren Allan Kuhn, skulle kunna lämna Malmö IP som segrare.

– Det var tungt. Första matchen på konstgräs... Ja, det var ungefär vad jag hade förväntat mig, så det ska vara under en försäsong, säger Markus Rosenberg till C More.

Molins från start

I den första halvleken bildade han anfallspar med Guillermo Molins, som äntligen är kvitt sina skadeproblem. 27-åringen spelade från start för första gången på 18 månader.

– Det är fruktansvärt kul att det är i gång igen. För mig är det väldigt skönt att få spela match över huvud taget. Jag har varit med fullt ut sedan första träningen och har ingen smärta i knät, säger Molins till C More.

FFF-förvärvet levererade direkt

Allsvenska kollegan Falkenberg, med Stefan Rodevåg som mittback, inledde försäsongen med att besegra Öster med 1–0 i Tipshallen i Växjö. Nyförvärvet Akseli Pelvas gjorde segermålet i den 58:e minuten, men tvingades bryta matchen efter att ha skallat ihop med en motståndare.