Genoa CFC

Hiljemarks tränare sparkas och sågas: ”Han är usel!”

Presidenten Enrico Preziosi ångrar sig för tredje (!) gången

Av: 

Fredrik Jönsson

FOTBOLL

Davide Ballardini har fått sparken av Genoa.

Klubbens president Enrico Preziosi, 70, förklarar anledningen.

– Jag anser att han är en usel tränare, under karriären har han fått sparken 13 gånger på 14 säsonger, säger Preziosi till Corriere della Sera enligt Football Italia.

Tidigare i dag fick Oscar Hiljemark en ny tränare, och det är inte första gången det sker. Det hände flertalet gånger i Palermo.

Under Hiljemarks tid i Palermo fick han vara med om att se Davide Ballardini få sparken av klubben. I dag fick Ballardini sparken från hans Genoa. Ersättaren blev Ivan Juric, som Hiljemark har haft som tränare i Genoa förut.

Det är minst sagt rörigt.

”Han är inte kapabel att träna ett lag”

Det är tredje gången Juric anställs av Genoa och det är tredje gången Ballardini får foten av klubben. Under samtliga tre tillfällen har Enrico Preziosi, 70, varit president för klubben.

Efter den här gången väljer Preziosi att ge Ballardini rejält med kritik.

– Jag ser honom som en usel tränare, under karriären har han fått sparken 13 gånger på 14 säsonger. Det var bara i Sambenedettese i Serie C som han lyckades stanna kvar en hel säsong. Jag kan inte förneka att han hjälpte oss till säker mark under fjolårssäsong, men han är bara en person som kan städa upp i komplicerade situationer. Han är inte kapabel att träna ett lag från början av en säsong, han lyckas aldrig höja lagets kvalité, säger Enrico Preziosi till Corriere della Sera enligt Football Italia.

– Ballardini är en underbar människa, men han vet inte hur man ska använda sina spelare på fotbollsplanen. Han kan inte någonting. Juric är en positiv tränare och jag gjorde ett misstag när jag behöll Ballardini slutet av förra säsongen. Som jag sa tidigare kan han rädda upp situationer, men vi kan inte fortsätta ett långsiktigt projekt med en tränare som visar upp hemska spektakel på fotbollsplanen.

”Han är en usel tränare!”

Genoa-presidenten bekräftar att de hade ett möte i en och en halv timme. Sedan gav han Ballardini sparken.

– Jag tycker inte om att sparka honom, men det var oundvikligt. Vi hade ett möte och han gav mig inte de svaren jag ville ha. Han är en usel tränare!

– Jag bryr mig inte om de poängen vi har plockat hittills eftersom vi behöver fler. Vi har Krzysztof Piatek, skytteligaledaren i Serie A, fyra anfallare och 25 spelare totalt. Det är minimum för att kunna göra det bra. I söndags förlorade vi med 1–3 mot Parma som är ett lag som jag ser som sämre än Genoa.

ANNONS EXTERN LÄNK

JACKPOTT – 25 miljoner på Stryktipset. Missa inte att skaffa andel i Sportbladets supersystem för 550 kr i jakten på 13 rätt | Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Genoa CFC

Serie A

Oscar Hiljemark