Juventus kritiseras efter försvaret av Ronaldo

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Juventus gick ut och försvarade Cristiano Ronaldo efter våldtäktsanklagelserna. 

Nu rasar flera profiler mot klubben. 

”Oavsett rättsliga konsekvenser är det här fruktansvärt av Juventus”, skriver Gary Lineker på Twitter. 

Cristiano Ronaldo utreds återigen för den våldtäkt som ska ha ägt rum 2009. Der Spiegel publicerade uppgifterna om den påstådda våldtäkten redan förra året, men efter att Kathryn Mayorga gick ut och berättade sin version för första gången har utredningen återupptagits. 

Ronaldo själv förnekar anklagelserna och under torsdagen försvarade Juventus sin stjärnspelare genom att berömma hans professionalism. 

”Cristiano Ronaldo har de senaste månaderna visat professionalism och dedikation, vilket uppskattas av alla i Juventus. De påstådda händelserna går tillbaka nästan tio år i tiden och ändrar inte den här åsikten, vilken delas av alla som har kommit i kontakt med den här stora mästaren”, skrev klubben på sitt Twitterkonto.

”Riktigt hemsk tweet”

Nu kritiseras klubben för sina formuleringar. 

”Oavsett rättsliga konsekvenser är det här fruktansvärt av Juventus”, skriver den engelske legendaren Gary Lineker på Twitter.

Även Sports Illustrated-journalisten Grant Wahl är kritisk. 

”Även om Las Vegas utredning om våldtäkt (som Cristiano Ronaldo förnekar) skulle fria Ronaldo, är det här en riktigt hemsk tweet från Juventus”, skriver han. 

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.