Champions League fotboll (herrar)

”Det är en hiskelig halvlek han gör”

Vinícius Júnior sänkte Liverpool på hemmaplan

Av: 

Fredrik Andersson

FOTBOLL

Vinícius Júnior levererade för Real Madrid.

Desto värre var kvällen för Trent Alexander-Arnold.

– Det är grova misstag som kostar mål, säger Erik Niva om Liverpool-backen.

Rond ett av två mellan Real Madrid och Liverpool i Champions League-kvarten. Då var spanjorerna numret större och störst av alla i hemmalaget den här kvällen var Vinícius Júnior, 20.

Toni Kroos hittade 20-åringen med en läcker macka i den första halvleken, en boll brassen sög ner på bröstet innan han överlistade Alisson i Liverpool-målet.

Nio minuter senare sjöng det till igen.

”Grova misstag”

Trent Alexander-Arnold hade inte koll på de vitklädda när han skulle nicka hem till Alisson – i stället hann Marco Asensio först till bollen, lättade över gästernas målvakt innan kulan skickades in i nät.

– Det är en hiskelig halvlek han (Alexander-Arnold) gör, sett till väl hur han kan prestera. Han har varit djupt nere tidigare den här säsongen, men aldrig så här. Det är inte en boll som går rätt, inte en position som är korrekt. Det är grova misstag som kostar mål, säger Erik Niva i Viaplays sändning.

Liverpool fick dock kontakt omgående i den andra halvleken då Mohamed Salah reducerade, men drygt 20 minuter senare punkterade Vinícius matchen då han gjorde sitt andra och Reals tredje mål för kvällen.

3–1 Real, vilket också blev slutresultatet.

– Om du ska nå semifinal måste du förtjäna det. I kväll gjorde vi inte det, framför allt inte i första halvlek. Det enda bra jag kan säga, förutom målet, är att det här bara var den första matchen. Vi spelade inte bra nog för att skapa problem för Real Madrid, säger Liverpools tränare Jürgen Klopp till BT Sport.

Returmötet spelas på onsdag i nästa vecka.

ANNONS EXTERN LÄNK

Samla dina lån och krediter och få lägre ränta med Advisa.

Advisa

Publisert:

LÄS VIDARE

Märkliga scenerna efter CL-kvarten

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Champions League fotboll (herrar)

Real Madrid CF

Liverpool FC

Fotboll