Allsvenskan i fotboll

Tv-expertens kovändning: ”Har dubbelkollat”

Av: 

Michael Wagner

FOTBOLL

Fotbollsexperten Jens Fjellström backar i fuskanklagelserna mot Kalmar FF.

Tillsammans med domaren Mohammed Al-Hakim har han tittat på bilderna från första kvalmötet.

– Rätt ska vara rätt, skriver fotbollsprofilen.

Det var efter gårdagens 3–1-seger på bortaplan för Kalmar FF mot J-Södra i det allsvenska kvalet som DPlays ansedde expert Jens Fjellström menade att smålänningarnas inkast inte utförs på ett regelmässigt korrekt sätt.

Kalmars alla tre mål kom efter fasta situationer – och två av dem efter inkast.

Specifikt vid 3–1-målet menade Fjellström att Kalmarkastaren Isak Jansson lyfte på högerfoten vilket borde gjort inkastet ogiltigt – och det efterföljande målet underkänt.

– Isak Jansson behöver ha kontakt med bägge fötterna i marken när man kastar de här långa inkasten – annars fuskar man till sig längd, sa TV-experten i DPlays sändning och visade bilder på det.

– Det är definitivt inget medvetet fusk. Vi har kastat långa inkast i 30 omgångar av allsvenskan i år utan att domarna haft några synpunkter. Tycker Fjellström att det här är fusk så får han ha mycket tv-tid att gå igenom allt som händer i matcherna, replikerade Kalmartränaren Nanne Bergstrand till Sportbladet.

”Starkt av Jens”

Under torsdagen kom en underhållande kovändning från Jens Fjellström.

– Jens frågade mig sent i går om vi kunde titta på bilderna på gemensamt och det har vi gjort, säger kvalmötets domare, Mohammed Al-Hakim, till Sportbladet.

– Jens hade fått bilder och påpekanden skickade till sig – och vi konstaterar också att det inte går att slå fast att foten lämnar marken när Isak Jansson släpper bollen. Inkastet ser ut att vara korrekt.

– Det är starkt av Jens att backa offentligt som han gör. Har man fel så är det lika bra att säga det. Så resonerar jag även kring mina domslut, säger Al-Hakim.

”Sorry my bad”

Jens Fjellström skriver på Twitter:

”Rätt ska vara rätt. Jag har dubbelkollat med domaren Al-Hakim och vi har båda tittat närmare på bilderna. Isak Jansson har tillräckligt med kontakt med marken när han släpper bollen. Sorry my bad @KalmarFF. Nya tag på söndag.”

ANNONS EXTERN LÄNK

Jämför lån med Advisa - Låna tryggt & enkelt här.

Advisa

Publisert:

LÄS VIDARE

Fotbollsprofilens fuskanklagelse mot Kalmar FF

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Allsvenskan i fotboll

Nanne Bergstrand

Jens Fjellström

Kalmar FF

Jönköpings Södra IF