Lantz: Jag lider med Blåvitt

Av: Robert Laul

Publicerad:
Uppdaterad:

SÖLVESBORG. Marcus Lantz tränar Mjällby, men bor i Göteborg sedan åtta år.

– Göteborg är förtjänta av ett riktigt bra fotbollslag, det är klart man lider med dem, säger Lantz efter mötet på Strandvallen som slutade 1–1.

Nykomlingen Mjällby AIF är sju poäng före IFK Göteborg i tabellen. Tränaren Marcus Lantz var ändå besviken efteråt, särskilt på lagets prestation i första halvlek.

– Vi tyckte att vi var bedrövliga i andra halvlek mot Kalmar, men det här var ännu sämre i första halvlek. Vi ska vara nöjda att det bara stod 1–0 till de i paus, säger Lantz.

Under halvtidsvilan gjorde han därför ett trippelbyte.

– Jag kunde bytt ut elva gubbar. Ja, inte målvakten men vem som helst utöver det. Vi funderade på att byta ut 2–3 spelare redan efter 20 minuter för att väcka laget.

Var det er prestation som var dålig – eller IFK som gjorde er dåliga?

– Jag måste kunna begära av mina spelare att de träffar passningar till varandra från två meters avstånd. Det är ändå allsvenska spelare vi pratar om. Vårt passningsspel var sinnessjukt dåligt, säger Marcus Lantz.

Trippelbytet gav effekt, David ”Löken” Löfquist kvitterade på straff, matchen slutade oavgjort och när det kommer till Mjällbys säsong som helhet är Marcus Lantz mer nöjd.

– Hade någon sagt till mig innan allsvenskan startade, att efter 18 omgångar skulle vi vara sju poäng före Blåvitt, hade jag förmodligen tagit det alla dagar i veckan.

Foto: MAGNUS LEJHALL / BILDBYRÅN

”IFK ett lag för övre halvan”

Lantz fortsätter:

– Även utan de profilerna Blåvitt har tagit in nu så har de ett alldeles för bra lag för att ligga där de ligger. Jag tycker de har bra spelare, det är ett lag för övre halvan.

Sitter problemet högre upp?

– Jag har för dålig insyn i det. Men det är ett bra fotbollslag. Vi får inte gapa efter för mycket heller. Vi är ändå nykomlingar, säger Marcus Lantz.

Mjällbytränaren Lantz bor i Göteborg sedan många år och pendlar de 60 milen tur och retur till Sölvesborg.

– Jag har bott åtta år i Göteborg och följer ju det med intresse också. Göteborg behöver ett riktigt bra jävla lag. Just nu är det lite tungt. Häcken räknar ju sig själva som ett Hisingslag. Göteborg är förtjänta av ett riktigt bra fotbollslag, det är klart man lider med dem, men i dag kan jag inte ta hänsyn till det. Jag är Mjällbys tränare, jag är glad över poängen, men på sikt hoppas jag att absolut att de kommer upp ur detta och börjar vinna fotbollsmatcher.

Planerar du att bo i Göteborg framöver också?

– Det kommer jag absolut att göra.

Då kanske du tar över Blåvitt en vacker dag?

– (skratt) Nä men jag trivs jättebra i Mjällby, men jag ser ju hur killarna sliter. Det är inget fel på Blåvittspelarnas inställning på något sätt. Det kommer vända, jag är helt övertygad om det. Göteborg ska ha ett riktigt bra lag däruppe, så det kommer att vända, säger Marcus Lantz.

Laddar Matchöversikt
Laddar Tabell
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.