Hyllar Zlatan efter speciella mötet

Av: Malin Wahlberg

Publicerad:
Uppdaterad:

Cole Ungaro ville bli den nya Zlatan men omkom i en bilolycka när han var på väg för att ta emot pris som årets bästa spelare. 

Nu berättar hans pappa om mötet med Ibrahimovic. 

– Den klass han visade var helt otrolig. Jag hade aldrig förväntat mig detta, säger David Ungaro till Sportbladet.

Cole Ungaro älskade fotboll och den fanns en spelare han gillade mer än alla andra. 17-åringen drömde länge om att bli den nya Zlatan Ibrahimovic och var en talangfull målskytt. 

Men när det lokala laget Lafayette i Indiana stod utan målvakt gav Ungaro upp sin anfallsdröm och tog på sig målvaktshandskarna.

Det gick så bra att han på lagets slutbankett skulle utses till årets bästa spelare, men på vägen dit förlorade han kontrollen över sin bil, kraschade in i ett träd och omkom 17 år gammal. 

På bilens registreringsskylt hade Cole namnet ”Zlatan”.

”Tog sig verkligen tid”

Efter onsdagens match i MLS där Los Angeles Galaxy förlorade mot Columbus med 3-2 fick Ungaros familj träffa Ibrahimovic.

Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

– Han var helt otrolig, signerade allt och tog bilder. Vi gav honom Coles matchtröja, hans Sverigetröja, Unitedtröja och Galaxytröja som Zlatan signerade, säger Coles pappa David Ungaro som också är ett stort Zlatan-fan. 

– För mig är han en fotbolls-Gud. Men han var så personlig, skakade hand och pratade länge med oss. Han visste vilka vi var och tog sig verkligen tid trots att de hade förlorat och skulle med ett flyg.

”Han tyckte det var det coolaste”

Coles familj tog kontakt med Galaxy för att få hans registreringsskylt signerad, men det hade aldrig kunnat tro att de skulle få träffa Ibrahimovic.

– Den klass han visade var otrolig. Vi hade inte förväntat oss allt detta, vi var bara glada för att få gå på matchen och se honom, säger David Ungaro.

Vad tyckte han om registreringsskylten?

– Han tyckte att det var det coolaste någonsin. Det var Coles riktiga registreringsskylt också, ingen sådan som man bara kan ha där fram. Jag köpte dem till honom i julklapp.

Publicerad:

LÄS VIDARE