Mjällby nollade Hammarby – Amoo straffsumpare

Publicerad 2021-11-01

Hammarby missade chansen att haka på i tabelltoppen.

Carljohan Eriksson räddade Akinkunmi Amoos straff när Mjällby besegrade Hammarby med 2–0.

– En bra dag på jobbet, säger Eriksson till Discovery.

Tabellsexan Hammarby jagar en Europaplats i toppen av tabellen, men fick inte med sig någon poäng borta mot Mjällby.

Laget blev nollat för första gången sedan förlusten mot Elfsborg på hemmaplan 15 augusti. Allra närmast att näta var Akinkunmi Amoo, som avgjorde på straff mot Östersund för två omgångar sedan (4–3).

Gick åt rätt håll

Han fick chansen från straffpunkten med knappt 20 minuter kvar att spela, men straffen var svag. Målvakten Carljohan Eriksson gick åt rätt håll och räddade.

– Han har varit jävligt bra i år och räddat många poäng åt dem. Och det gjorde han i dag igen tyvärr, konstaterar Hammarbys Gustav Ludwigson i Discovery.

Viktiga poäng i bottenstriden

Matchens första mål gjordes av Carlos Gracia, som prickade målramen redan i första halvlek. Mittbacken fick sin revansch strax efter paus, när han nickade in 1–0 på hörna.

Hammarby tryckte på för en kvittering i slutskedet – men istället kunde Mamudo Moro fastställa slutresultatet till 2–0. Tre blytunga poäng för Mjällby som slåss om ett nytt allsvenskt kontrakt.