AIK Fotboll

Bahoui ut skadad i AIK:s genrep

Av: 

Josip Ladan

FOTBOLL

Seger i genrepet trots manfall och två mål genom två olika målskyttar.

Trots det finns det anledning till oro i AIK-lägret - Nabil Bahoui klev av mot J-Södra med en ispåse lindad runt höger knä.

– Han blev nog lite rädd i situationen, så det var en ren försiktighetsåtgärd, säger Bartosz Grzelak om valet att ta av anfallaren.

Med Bilal Hussein, Yasin Ayari och Amar Ahmed på landslagsuppdrag bestod AIK:s centrala mittfält av Sebastian Larsson och Jesper Ceesay. Den individuella kvaliteten var där, men det syntes också att duon var långt ifrån lika samspelt som firma Hussein/Larsson.

Det speglade sig också i AIK:s uppbyggnadsspel - det låga tempot i kombination med ett lågt stående J-Södraförsvar gjorde att det inte fanns särskilt mycket spelyta att jobba på.

När den väl kom, rasslade det omedelbart i nätet. Nicolas Stefanelli kombinerade sig fram med hjälp av Sebastian Larsson, tog tillvara på den uteblivna pressen och curlade elegant in 1–0 bakom Tom Amos i Södra-målet. Halvtimmen spelad och ledning AIK.

Nabil Bahoui klev ut skadad

Efter en spelad timme kom Erick Otieno fint förbi på vänstersidan och sökte inspel till Nabil Bahoui. AIK-anfallaren hamnade i en duell med en Jönköpingsförsvarare, föll och tvingades till ett byte. Bahoui gick för egen maskin mot bänken, men hade en ispåse lindad runt det högra knät.

Efter matchen lugnar Bartosz Grzelak ned situationen.

– Det kändes som att det inte var alltför allvarligt. Det sista jag såg var att han bar ut trunken, vilket man inte gör om man är allvarligt skadad. Han blev nog lite rädd i situationen, så det var en ren försiktighetsåtgärd.

Bara några minuter senare hittade Axel Björnström Erik Ring med ett inspel längs marken, som Ring från nära håll enkelt satte till 2–0. J-Södra reducerade genom Robin Book med 20 minuter kvar att spela.

– Jag känner mig väldigt klar med Skytteholm för den här försäsongen, säger Bartosz Grzelak och skrattar.

– Framförallt det torra underlaget där det är svårt att bedriva bra passningsspel och där vi dessutom riskerar en skada. Det märktes kvalitetsmässigt på oss, de tekniska misstagen förstör vårt momentum.

ANNONS

Ses vi på lördag? Stryktipset ger dig det absolut bästa från fotbollsvärlden – varje helg.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Stryktipset

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Fotboll

/

AIK Fotboll

LÄS VIDARE

Djupanalys 2022: Så bra är AIK

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

AIK Fotboll

Jönköpings Södra IF

Nabil Bahoui