Tredje gången gillt för Richarlison efter VAR-trassel

Uppdaterad 2021-12-07 | Publicerad 2021-12-06

Två gånger dömde VAR bort honom.

Men när Richarlison nickade in bollen i slutminuterna fick brasilianaren till slut jubla på riktigt.

Arsenal FC

Kvällens enda Premier League-drabbning bjöd inte på mycket till skönspel.

Snarare tvärtom.

Fråga bara Arsenals Takehiro Tomiyasu som efter en halvtimme fick Ben Godfreys dobbar intryckta i nunan.

– Godfrey har ansvar för sitt ben även om han vänder bort från bollen så vet han ungefär var han kan sätta foten för att inte skada en motspelare, säger Bojan Djordjic i Viaplays sändning.

Inget att se här, spela vidare, tyckte dock huvuddomare Mike Dean.

Snart därpå såg Everton ut att ha tagit ledningen när Richarlison nickade in en boll – men icke.

Inget att se här, spela vidare, tyckte videodomaren.

Smällde in 2–1 på stopptid

Istället blev det Arsenal som fick jubla när Martin Ödegaard prickade in 1–0 med bara sekunder kvar av första halvlek.

Richarlison fick chansen på nytt och trodde sig ha kvitterat i början på andra – fast icke.

Inget att se här, spela vidare, tyckte videodomaren återigen.

Men till sist lossnade det.

Med drygt tio minuter kvar att spela drog Demarai Grey en kanon i ribban och vem var först på returen om inte just Richarlison.

Brassen tog sats, hoppade upp och nickade in 1–1.

Och på tilläggstid var Grays sikte bättre inställt när 25-åringen fastställde slutresultatet 2–1 med ett stenhårt skott via stolpen.

Ett skönt resultat för Everton som bryter en åtta matcher lång segertorka och tar första segern sedan 25 september.